Hyvät juhlat + kuinka olla vähemmän kiusallinen

Oon ihminen, joka rakastaa yhtä paljon juhlaa, kuin kotoiluakin. Kaikkea kun saa yhtä paljon, niin on hyvä olla.

Blogistanikin voi saada kuvan, että pidän juhlista. 

Miusta on ihanaa kuvata juhlissa, kun ihmiset suostuvat "laittautuneina" paremmin kameran eteen. Ja juhlissa on monesti paljon, mitä ikuistaa. Valokuvien ottaminen on miulle muistojen tallettamista. Mikä onkaan sen parempi muisto tallettaa, kuin yhteiset hetket viihtyisän juhlan merkeissä?

Mielestäni onnistuneet juhlat voi arvottaa monella tapaa riippuen siitä, mikä juhla on kyseessä ja minkälainen porukka on kutsumalla saatu kasaan.

Oleellista onkin hyvä ja keskenään toimeentuleva seura. Juhlan järjestäjillä on osittainen velvollisuus laskea vieraiden välistä jännitettä mahdollisimman alas. Tämä onnistuu yleisillä puheenaiheilla ja rennolla yleisasenteella. En usko, että monien juhlien ajatuksena on jöpöttää jäykästi, varoa sanojaan tai varoa tutustumasta muihin vieraisiin. Siis rohkeutta olemiseen ja jutteluun!

Uusiin ihmisiin tutustuessa täytyy unohtaa kaikki ennakkoluulot ja epävarmuudet itsestä. Lähtökohtaisena oletuksena on, että keskustelupari haluaa tutustua uusiin ihmisiin yhtä paljon kuin sinäkin.

Kiusallisiin hetkiin käytän itse seuraavaa niksiä: älä ole kiusallinen! Jos ajattelet, että onpa tässä kiusallista olla ja etsiä puheenaihetta, kun ei mitään tule mieleen, niin tilanteesta tulee varmasti kiusallinen. Ihmiset aistivat toisen olemuksen ja tekevät siitä johtopäätöksiä toisen aikeista ja aatteista. Rentouta olemustasi reippaasti ja ota iisisti. Heittäydy tilanteen vietäväksi, älä mieti liikaa tekojasi ja kuuntele sisäisiä käskyjäsi. Kyllä sinä tiedät, kuinka toimia.

Ei tarvitse myöskään pelätä, ettei juttu luistaisi uuden tuttavuuden kanssa. Joidenkin ihmisten kanssa löytyy enemmän yhteistä kuin toisten. Jos siuta pelottaa, että puhut liikaa, niin ei huolta - puhu vaan. Keskustelukumppanisi saattaa olla kiitollinen, että otat keskustelun ohjaksiisi. Muista kuitenkin tarkkailla toisen eleitä, äläkä puhu päälle, jos toinen yrittää osallistua ajatuksiisi.

Mistä muusta on hyvät juhlat tehty? 

Kunnon valmistautumisesta, seurasta, kattauksista ja koristeluista, hyvästä ruuasta (jota on sopivasti ja vähän jokaiselle), musiikista ja rennon hyväksyvästä ja kiinnostuneesta asenteesta.

Pahinta mitä juhlissa tiedän, on ylivirallisuus ja epävarmuus omista sanoista, asennoista ja liikkeistä. Kaikki voivat vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin ihan missä vaan siten, kuinka tilanteeseen suhtautuu. 

Positiivinen asenne on monesti paras vaihtoehto.

♡ Kerttuli