Perunalastuille vaihtoehto

Jos et ostaisi sipsejä... vaan tekisit niitä itse lehtikaalista! Niiiin hyvää. Näiden tekemisessä ei tarvitse pihistellä maustamisessa, sillä juuri mausteet tekevät näiden rapsakoiden lehtien mausta omanlaisensa.

Lehtikaalisipsit:

lehtikaalia

oliiviöljyä

suolaa

paprikajauhetta

seesaminsiemiä

Ennen uuniin laittoa lehtikaalinlehdet irrotetaan kovasta varrestaan, pilkotaan suupalasiksi ja huuhdotaan puhtaassa vedessä. Pilkotut kaalinlehdet laitetaan kulhoon, johon lisätään hyvä loraus oliiviöljyä, laadukasta suolaa, seesaminsiemeniä ja paprikajauhetta. 

Lehtikaalisipsit valmistuu uunissa kovalla 220 asteen lämmöllä, huomioiden tietysti eri uunien säätöerot. Itse pidin peltiä ensin keskitasolla noin 5 minuuttia ja sen jälkeen muutaman minuutin toiseksi ylimmällä. On hyvä tarkastella hetkittäin, ettei kaalinlehdet mustu liikaa, mutta kuitenkin muuttuvat tumman vihreiksi ja osittain vähän rusehtavaksikin, varsinkin jos olet vähän tummuneen maun puoleen. Jäähdytä ja nautiskele vaikka leffaherkkuna!

Suosittelen kokeilemaan ja kertokaa ihmeessä mitä piditte näiden mausta. :) Joillekin tämä on varmaan ideana tuttu, mutta seesamin ja paprikamausteen lisääminen toi ainakin itse kaipaamani potkun tähän reseptiin. Nam!