Päiväreissulla betoniviidakossa

Auton tankki täyteen, tytöt kyytiin ja keula kohti Tikkurilaa ja Helsinkiä. Reissusää oli välillä pelottava - taivaalta satoi vettä kuin saavista kaatamalla ja näkyvyys oli huono. Pääsimme kuitenkin turvallisesti Helsingin laitamille, josta otimme lähijunan keskustaan.

Perillä saimme kokea menomatkan kosteuden vielä kerran. Taivas repesi täysin yllättäen yllemme ja kasteli hiussuortuvista varpaisiin lähes kaiken. Tulipahan viilennyttyä sopivasti ennen safkaamista. Tuollaiset pienet sattumukset tekevät kyllä päivistä unohtamattomia. Onneksi kyseinen sattuma jäi kuitenkin ainoaksi ikäväksi yllätykseksi koko päivän aikana.

Vatsamme täyttyivät Helsingin keskustasta löytyvässä sushiravintola Konnichiwassa. Ihan suosittelun arvoinen paikka - santsikierroksia olisi voinut tehdä turhankin monta, ellei fyysiset rajoitteet olisi tulleet vastaan, hahah.

Museum of Broken relationships. Näyttelynä ahdistava, mutta mielenkiintoinen.

Näyttelyssä esiteltiin 83 tarinaa parisuhteista, jotka olivat saaneet päätöksensä usein murheellisella, mutta kuitenkin opettavaisella tavalla. Tuli puistateltua päätä, irvisteltyä muka-huomaamattomasti ja vaihdeltua lonkkalevon puolta vähän se väliä. Välillä vihkoon kirjatut tarinat tuntuivat loputtomilta. Siitä huolimatta uteliaisuus oli suurta ja halu kuulla tarinat esineiden takaa vei kyllästymiseltä voiton. 

Näyttelyn jälkeen olisi tehnyt mieli kuulla jotakin todella positiivista, päästä oman kullan kainaloon ja kuulla ehkä jotakin rakkauden pysyväisyydestä, tai vaikka muiden ihmisten erilaisista, hyvistäkin kohtaloista ihmissuhteiden saralla.

Forumin Espresso House oli myös uusi kokemus. Ihana peremmälle syvenevä kahvila oli sopiva paikka puimaan koettua näyttelyelämystä ja lepuuttamaan ravaamisesta väsyneitä jalkaparkoja. Pehmeä nahkatuoli takapuolen alla ja makean suloinen suodatinkahvi kourassa oli rentoa ihmetellä elämää kahden kivan mimmin seurassa. Kiva päivä!