Pikavinkki kookosöljyn käyttöön!

Jos olet niitä, joiden iho tuntuu pintakuivalta ja kiristävältä vaikka olisi kesä ja kosteaa, niin suosittelisin tutustumaan kookosöljyyn ihonhoidossa.

Itse olen käyttänyt tuota ihoa ravitsevaa ja silminnähden pehmentävää öljyä jo muutaman vuoden. Ensimmäisen kerran taisin koukuttua kookosöljyyn vuonna 2014, ellen aivan väärin muista.

Kookosöljystä oli minulle silloisena kesänä apua hiusmaskin, vartaloöljyn, oil pullingin ja meikkien puhdistuksen muodossa. Tänä vuonna olen keskittynyt hoitamaan ainoastaan ihoani tuon öljyn avulla. 

Inhoan sitä tunnetta, jos aamulla herää pintakuivalla iholla. Minulle käy niin ainakin silloin, jos en ole vaivautunut rasvaamaan edellisiltana ihoani millään voiteella. Jotta välttyisin aamuisin tuolta kiristävltä ololta, niin olen usuttanut itseni rasvapurkin ääreen joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Kookosöljyn kanssa läträtessä (varsinkin juuri ennen vällyjen väliin sujahtamista) on kuitenkin yksi häiritsevä ongelma. Öljy ei imeydy kuivatulle iholle nopeasti, vaan se jää ihon pintaan muhimaan ja imeytymään hitaasti. Yöpaita on ikävä pukea päälle, kun se rasvoittuu, ja sama ilmiö toistuu myös lakanoille sänkyyn mennessä.

Tässä tulee se vinkki, josta otsikossa mainitsin:

Sen sijaan, että rasvaisit pyyhekuivan ihosi suihkun jälkeen, kokeile rasvaamista jo suihkun aikana. Juuri ennen suihkusta poistumista, mahdollisen kuorinnan, sheivaamisen, saippuoinnin ja hiustenpesun jälkeen, ota kookosöljyä märälle iholle ja levitä se tasaisesti joka paikkaan. Huuhtele sitten vartalo viileällä vedellä kevyesti ja taputtele itsesi pyyhkeellä varovasti kuivaksi niin, ettet hankaa iholle jäänyttä öljyä pois.

Kroppa jää kosteutetuksi, eikä suihkun jälkeen tarvitse enää ajatella rasvapurkilla leikkimistä tai rasvaiseksi tulevia vaatteita. Laiskuuden riemuvoitto, sanon minä! Kannattaa kokeilla, saatat hämmästyä iloisesti.