Merkityksellisyyden perässä

Jahtaa unelmiasi. Elä tänään. Tee tästä päivästä merkityksellinen.

Mitä noiden lauseiden takaa oikein löytyy? Mitä ne pitävät sisällään ja miksi niistä on tehty nasevia hokemia?

Pieni lause kuulostaa kivalta ja siinä piilee voimaa ja uskoa itseen, tulevaisuuteen ja nykyhetkeen. 

Olen aina pitänyt vastaavanlaisia affirmaatioita ihanina, mutta kuitenkin tehottomina, ellei niihin pysty oikeasti samaistumaan omien kokemuksien ja itse tehtyjen pohdintojen kautta.

Mielestäni affirmaatioiden perimmäisen ajatuksen ymmärtää vasta kun on elänyt itse tilanteessa, johon vastaavanlainen lausahdus on tuonut joko toivoa tai jopa ratkaisun. Omakohtainen kokemus luo linkin voimakkaiden voimalauseiden ytimeen, ja siten näistä affirmaatioista voi saada enemmän irti.

Merkityksellinen elämä on ollut käsityksenä hyvin läsnä omassa elämässäni erään opiskeluprojektin myötä. Tunnen paloa minuuden rakentumista ja ihmisen arvokäsityksen muotoutumista kohtaan. Tuntuu hyvältä, että joku tällainen asia tuo itselleni lisää merkitystä elämään.

Tätä merkityksellisyyttä edellä mainitsemani koulutehtäväkin vaali. On tärkeää, että ihminen elää omien arvojen mukaisesti ja tekee asioita, joita oikeasti arvostaa. Se, mikä on itselleen tärkeää on myös lopulta oman elämän suola.

Itselle tärkeiden asioiden löytäminen voi olla joskus vaikeaa. Minulle se on ainakin. Tiedän kyllä mitkä asiat ovat lähellä sydäntäni ja... No oikeastaan, kyllähän minä osaankin sanoa mitkä jutut luovat elämääni lisää arvokkuutta - juurikin ne asiat, jotka lämmittävät sydäntäni ja joita tekisin ilman korvaustakin. 

Merkityksellisessä elämässä myös palapelin pienimillä paloilla on osansa. Nämä onnea lisäävät hippuset ovat yksilötasoilla varmasti järjestäytyneet eri tavoin, mutta pääajatuksena kannustavat hokemat, terveellisten elämäntapojen vaikutus, päivän hetkittäiset sosiaaliset kontaktit, nautinnolliset elämykset ja positiivinen jännitys ja poskien punehtuminen tuovat oman potkunsa tähän merkityskokonaisuuteen.

Vaalitaan itseämme, toisiamme ja etsitään sitä, mikä tuottaa meille hyvää oloa ja tyytyväisyyden kokemuksia, niin pääsemme lähelle sitä, mitä varten me täällä tätä elämän palapeliä kokoamme kasaan.

{ Tämä julkaisu on myös pieni alku pienelle sarjalle, jonka ajattelin laittaa verkkaisesti käytiin. Sarjassa availen erilaisia affirmaatiotia ja jaan omia ajatuksiani niistä. }