Takaisinheitto juhannusjuhlaan - ystäviä, ruokaa ja juotavaa

...käytännössä siis juhannusaattomme tiivistettynä yhteen otsikkoon.

Tavakseni on tullut sulatella juhlahumua suunnilleen sellainen viikko, ennen kuin saan aikaiseksi tarttua kuvasadon tarkasteluun ja karsintaan. Kamera tiedettävästi rakastaa juhlia ja erityisesti niiden ihmisiä.

Yöttömän yön aatto oli kirkas monella tapaa. Ystävät pitkästä aikaa yhdessä, kaikki muuttumattomina ja yhtä ihanina sekä hassuina kuin aina ennenkin. Sää oli valoisa vaikkei taivaalta loistanutkaan muu kuin vaaleankirjava pilvipeitto.

Vanhempieni uusi grilli lisäsi lämpöä ja valoa kuitenkin koko iltaan sen herkullisesti paistamilla juhlasafkoillaan sekä muutamilla vahingoniloisilla liekin leimahduksilla. Myöhemmin sai nauraa, ettei grillin lisäksi tummunut mikään muu, kuten eloisan vihreä pihanurmi tai parvekkeen puiset puitteet. Opimmepa sentään, että entiset paistorasvat on puhdistettava joka kerta käytön jälkeen ja että grillin vastusasteita on tarkoituksen mukaan myös pienempiä kuin se suosittu täysillä.

Puheen sorina muuttui illan edetessä voimakkaaseen mölinään ja soittolistat vaihtuivat vähän menevämpään. Illan tunnelma olisi ollut tutun ja turvallisen lämmin ilman grilliepisodiakin. Jengi koossa ja hommat kasassa, ystävät on asia josta on pakko pitää kiinni elämän hamassa humussakin.

On myös tärkeää muistaa, ettei suhteiden pitäisi katsoa aikaa. Hyvä ystävä on aina ystävä, olkoon tapaamiskertoja vuodessa viikoittain tai ei välttämättä edes yhtään. Kaikki on kiinni omista ajatuksista, tarpeista ja haluista ylläpitää kaverisuhteen hyvää tunnelmaa. Ystävyyssuhteen laatu pääsee aina testiin näkemättä jäämisen jälkeisellä tapaamiskerralla. On hyvä pitää huoli siitä, että suhtautuu erikoisempiinkin tilanteisiin avoimen rennosti ja ennen kaikkea arvostavasti ja rakkaudella.

Ei siinä sen kummallisempaa, pientä ajatusleikkiä näin viikonloppua kohden.

Nyt lopetan tämän tekstin kirjoittamisen ja jään lipomaan huuliani sekä muistelemaan aurinkokuivatun tomaatin makuisella hummuksella täytettyjä grillisieniäni, avokadolla, aurinkokuivatulla tomaatilla, avomaankurkulla ja hummuksella täyttämääni paprikaa sekä pientä grillimaissiani. Joukkoon olisin lisännyt vielä muutaman lämmitetyn papupihvin tai bataattimuhennosta, jos ennestään täyteen vatsaani olisi enää ilta yhdeksältä vain mahtunut!

Eipä näitä tällaisia juhannuksia vuoteen montaa mahtuisikaan. Kerran vuoteen riittää mainiosti.

Rauhallista päivää :)