Festarien pakolliset

Lämminsävyiset auringonsäteet hiipivät aurinkolasien läpi, kun poljimme narukassit selässä Ruissaloon festariviikonloppuna pari viikkoa sitten. Hymyilytti. Silloin en kuitenkaan tiennyt, kuinka tuskainen seuraava viikko tulisi olemaan kaiken flunssailun ja voimattomuuden takia. Mutta tarkoituksena olikin nauttia vapaaviikonlopusta täysillä, vaikka pienen kipeilynkin hinnalla. 

Tämä festareiden jälkeinen väsymys ja flunssailu sai minut pohtimaan, että olisiko jotain voinut tehdä toisin? Niin, ettei festarihulina olisi käynyt kunnon päälle yhtä pahasti kuin se nyt teki. Alhaalla on lista asioista, joista yritän pitää ensi kerralla huolta festarimeininkien melskeessä.

 Festarien pakolliset:

  1. Käsidesi - sain lainailla tätä jatkuvasti ystäviltäni, kun en ollut ottanut omaani mukaan. Käsidesillä tulisi varmaan melkein läträillä, jos haluaisi välttää pöpöjen välittymisen ja terveenä pysymisen...
  2. Pähkinä- tai kuivahedelmäpussukat - kun nälkä yllättää, eikä festariruokaan halua uhrata useaa kymppiä, niin nämä napostelupussit pelastavat heikotukselta. Huomasin myös, että ruokaisammatkin ruuat kulkivat eväsrasiassa mainiosti, eikä festarialueella tarvinnut pelätä nääntyvänsä tai menettävänsä omaisuuksia ruokakojuihin. Totta kai suosittelen maistelemaan ruokakojujen antimia mahdollisuuksien mukaan, ts. jos rahaa on varattuna festaripäivälle hiukan enemmän.
  3. Aurinkorasvaa ja lippalakki - jos arska paistaa pilvettömältä taivaalta, niin tämä kaksikko on ehdoton suoja auringonpistoksia ja -polttamia vastaan.
  4. Korvatulpat
  5. Spacebuns - haluaisin tehdä tästä jo tavaramerkin itselleni, niin paljon pidän pienistä nutturoista pään molemmilla puolilla! Festareilla tällainen tyyli on kaiken lisäksi hyvin kätevä: se on aika suloinen, helppo tehdä ja fiksata, sekä se pitää varmasti pahimmat hiussuortuvat poissa näkökentältä.
  6. Vesipullo täytettäväksi
  7. Kyky rauhoittua - tämän tärkeyden ymmärsin vasta viimeisenä päivänä. Istahdimme rauhassa J. Karjalaisen keikan aikana lavan läheiseen puistoon ja otimme rennosti. Ja vitsit, että se tuntuikin hyvältä. Jatkossa tiedän, ettei joka keikalla tarvitse välttämättä roikkua yleisön joukossa, vaan ihan rauhaisa ja rento istuskelukin antaa paljon.
  8. Matkalaturi - hyvä etenkin, jos tietää ottavansa paljon kuvia ja videoita puhelimellaan ja tietää, ettei kapistuksen akku kestä aivan illan hämärtymiseen asti.
  9. Lämpimät iltavaatteet - minunlaiseni vilukissa ei pärjää ilman lämmintä. Lämmin kuoritakki ja sukkahousut oli ehdoton täyte reppuuni viileneviä iltoja ja tuulisempia pyörämatkoja ajatellen.
  10. Hitokseen hyvää mieltä - festareillakin asenne ratkaisee. Varsinkin selvinpäin ollessa on erityisen tärkeää, että mielen pitää avoimena ja tyynenä, sillä ympärillä voi tapahtua jos jonkinmoista hulinaa ja hermoja kiristäviä sattumuksia. Mielen rauhoittaminen ja omiin seuralaisiin, sekä hyvään musaan ja tunnelmallisuuteen keskittyminen auttaa ainakin itselläni blokkaamaan isoimmat häiriötekijät ympäriltä.

Siinäpä festaroinnit tältä kesältä. En usko palaavani vähään aikaan tällaisiin tunnelmiin, ellei jotain spesiaalia tai extemporea pääse sattumaan. 

Onko teillä ehdottomia festaritavaroita, joita ilman ette voi lähteä viettämään viikonloppua?

Mukavaa päivää, palataan asiaan taas pian.