Vierailulla lupaavien unien Stemmassa

Olen varsinainen fanaatikko, mitä tulee nukkumiseen. Uni on niin tärkeää, ja yksi suurimmista asioista mitä arvostan hyvinvoinnissa on hyvät yöunet ja levännyt olo aamulla.

Omat unenlahjani ovat kovin vaihtelevat - joskus tuntuu, että voisin nukkua vaikka väärin päin matolla, mutta useimmiten olen kuitenkin se, joka mukavuudenhaluisena ryöstää sängyssä peiton toiselta ja kiemurtelee siltikin vielä hetken, jotta saisi unesta kiinni.

Nukahtamiskykyni linkittyvät myös vahvasti siihen tilanteeseen, jossa sillä hetkellä elän. Stressi ja stressittömyys ovat uneen vahvasti vaikuttavia tekijöitä, ja siksi yritänkin pitää itseni mahdollisimman huolettomana läpi päivän. Myös iltaa edeltänyt aktiivisuus ja suuhun laittamani ateriat päivän aikana voivat vaikuttaa nukahtamiseeni. Palaan vastaaviin seikkoihin vielä seuraavassa postauksessa, jossa palauttelen mieleeni vuosien saatossa oppimiani vinkkejä parempaa unta varten. Nyt sen sijaan keskitytään siihen, mitä nukkumiseen liittyvää kävin tutkailemassa reilu viikko sitten eräässä Lappeenrannan huonekaluliikkeessä.

Vierailulla Lappeenrannan Stemmassa

Tämä nukkumisintoilija kävi vierailulla Lappeenrannan Stemmassa. Kävin katsomassa sänkytuoteryhmää nimeltä Aalto. Tämä Family Centerissa sijaitseva huonekaluliike esitteli tuoteperhettä monipuolisesti, ja sain hyvän käsityksen Suomessa valmistettavasta sänkyvalikoimasta, jota huonekaluliike Stemma myy. 

Oma nykyinen sänkyni on tavallinen runkopatjasänky, joka toimii ihan hyvin edelleen. Se ei ole turhan pehmeä, mutta jos saisin valita, hankkisin siihen vielä vähän tukevamman patjan, jotta luisumisen tunne öisin vähenisi.

Aalto jenkkisänkypaketti. Kuva: Stemma.

Tykästyin tuoteryhmän Aalto jenkkisänkypakettiin. Sain ojentaa jalkani sängyllä ja tunnustella hetken aikaa miltä unet vastaavanlaisessa pedissä tuntuisivat. Pidin tuntemastani. 

Sängyssä oli tukeva ja kehoa myötäilevä pussijousitus, ja koko paketin saa kahdessa eri koossa. Ominaisuuksiltaan peti olisi ihanteellinen juuri uutta opiskelijabudjettiin sopivaa sänkyä etsivälle. Hintaa 160 cm leveällä sängyllä on 499 euroa patjoineen petareineen ja tuo tarjoushinta on voimassa vielä syyskuun loppuun asti.

Aalto jenkkisänkypaketin sänky. Kuva: Stemma.

Sänky oli vahvan tuntuinen, tukeva ja miellyttävä selälle, sekä niska-hartiaseudulle. Tällaiset ominaisuudet, kuten sopiva joustavuus ja tukeva vartalon kannatus myös lepoasennossa hyvän jousituksen ansiosta, ovat ainakin minulle erittäin tärkeitä asioita valitessani uutta sänkyä.

Seuraavan sänkyni haluan myös jenkkisänkyversiona muutamasta syystä. Ensinnäkin korkeampi sänky on tyylikäs kuin mikä - vähän ylväämpi kuin tavallinen runkopatjasänky ja ehkä hieman kuninkaallisenkin oloinen. Korkeampaan sänkyyn kellahtaminen on myös miellyttävämpää ja sieltä ylös ponkaiseminenkin tuntuu jotenkin tarmokkaammalta. Tiedä sitten, ovatko nämä vain näitä omia päähänpinttymiäni, mutta niin kuitenkin asian koen.

Tässä sängyssä nämä seikat tuntuvat olevan kunnossa - se on hinnaltaan edullinen ja kokonaisominaisuuksiltaan varmasti hyvää unta tukeva nukkuma-alusta.

Jos innostuisin sängynvaihtoon, niin voisin vaikka kiikuttaa tämän sängyn kotiini. :)

Sovimme myös tämän Lappeenrannan Family Centeristä löytyvän huonekaluliike Stemman kanssa, että Aalto-jenkkisängyn ostaessaan sinä blogitekstin lukeneena saat mukavan edun kaupan päälliseksi. Ostaessasi tämän nuorille sopivan sängyn ja kertoessasi ostohetkellä että olet tullut Kerttulin blogista, niin saat mukaasi London tyyny-peittosetin. Tämä tarjous koskee kaikkia Suomen Stemma myymälöitä ja on voimassa 15. syyskuuta asti.

Vinkit yöunien laatuun

Palaan seuraavassa postauksessa hyvään uneen vaikuttaviin seikkohin, joita ei ole koskaan turhaa kertailla ja palautella uudestaan mieleen... Nukahtamisasioissa tärkeimpiä asioita joita vaalia, ovat mielestäni toimivat iltarutiinit, jotka on hyvä tiedostaa etenkin näin koulun ja kiireisten päivien alkaessa.

Levollisiin tunnelmiin, palataan seuraavassa julkaisussa vielä unen maailmaan!