Perspektiiviä elämään Helsingissä

Neljä päivää vapaata mahdollisti pienen reissun pääkaupunkiseudulle. 

Tiesin, että ajatukseni kaipasivat pientä irtiottoa oman kodin arjesta ja kaavoittuneista päivärutiineistani. On kivaa nähdä vähän muiden elämänmenoa. Reissut antavat perspektiiviä itseen ja ystävien näkeminen tekee hyvää omille aatoksille. 

Ystävien näkemisen lisäksi huomaan pitäväni myös itsekseen olosta. 

Helsingin kaduilla on mukavaa ihan vain kävellä. Ilman suunnitelmia liikkuminen on stressivapaata. Kun en sovi liikaa menoja, niin ne tärkeimmät tulee hoidettua melkein itsestään.

Kun siirryn Lappeenrannasta isompaan kaupunkiin, miusta tuntuu, että näen enemmän mahdollisuuksia ympärilläni. Kuulen onnistumisista, näen mielenkiintoisia ideoita ja huomaan rohkeita ajatuksia ympärilläni. 

Unelmat, jotka tuntuvat juurtuneessa arjessa kaukaisilta ja itselle mahdottomilta, saavat himpun konkretiaa, kun ne pääsevät hyvään mittasuhteeseen.

Meille suodaan mahdollisuuksia, jos jaksamme lähteä tavoittelemaan niitä. Uskon myös, että universumi haluaa meille pelkkää hyvää. Meidän täytyy luottaa tunteeseen ja puskea kovempaa, jos jokin tuntuu tärkeältä.

Iso kaupunki voi myös tuntua vähän ahdistavalta, jos siellä ei ole ns. omaa paikkaa. 

On outo tunne, kun haluaisin olla osa jotakin suurempaa, mutta en koe lähtökohdiltani pystyvän siihen.

Tämä parin päivän reissu sai päässäni nimityksen perspektiiviretriitti. Viime päivinä päässäni on pyörinyt ajatukset ihmisen useimpien ongelmien turhuudesta ja siitä, ettei elämän sattumuksiin tarvitsisi suhtautua liian vakavamielisesti.

Tunnun jokaisessa julkaisussani miettivän sitä, ettei elämän tarvitse olla totista ja että se kuljettaa meitä hiljalleen eteen päin ilman, että sitä tarvitsee liikaa miettiä. Mutta mielestäni kaikki tämä on tärkeää.

Välimatkan ottaminen ja omien arvojen sekä touhuilujen laittaminen perspektiiviin loi järkeviä tavoitteita itselleni. Toivon, että nämä ajatukset pysyvät mielessäni vielä Lappeenrannassa.

Jokainen päivä tuntuu opettavan jotain uutta. Ollapa nyt oikeasti fiksu ja ottaa oppia!

Hyvää alkanutta viikkoa! ♥

Follow my blog with Bloglovin