Puurokulhon pituinen päivitys

Kirjoitan kesäni ensimmäisistä ja ainoista festareista vielä toisenkin postauksen, mutta sitä ennen haluan näpytellä ruudulle jotain muutakin. 

Haluan kirjoittaa taas aamuista.

Moni aamuni kuluu viime kesänä vaivalla pestyllä villamatolla, joka punaisenaan hohtaa päivästä toiseen olohuoneeni lattialla.

Vanha ja hyvä, paksu ja lämmin, materiaalisekoitteinen matto, jolla on hyvä myös venytellä ja ojentaa jalkoja samalla kun yrittää kasata ajatuksia tai katsella tv:stä tulevaa Netflix-sarjaa tai myöhäisillan ohjelmaa.

Olen kovin viehättynyt aamuista. Niin olen ollut varmaan aina.

Tuntuu, että aika menee silloin hitaammin. Varsinkin jos herää vähän aikaisemmin.

Eikä ole parempaa tunnetta kuin se, että aika tuntuu pysähtyneen ja edessä on vain yksi hetki, jota kunnioittaa. Monikaan asia ei tunnu yhtä hyvältä kuin rauhallisuuden tunne sisimmässä, sekä itseään varten hengittäminen kaikessa hiljaisuudessa.

Aamut ovat otollisinta aikaa muuttaa vanhoja tottumuksia ja luoda uusia tapoja. Ihminen on aamuisin valppaampi ja taipuvaisempi uusille tuulille, sekä mielikuvituksellisten ajatuksien kanssa leikkimiselle ja niiden toteuttamisellekin. 

Hyvien tapojen sisäistäminen on siten ihan perusteltua aloittaa päivän sarastaessa. Sarastuksen muuttuessa kirkkaudeksi myös tottumuksilla on tapanaan asettua paikoilleen.

Jos haluaa muuttaa jotain, niin siihen on sitouduttava sisimmästään asti. Mutta leikkimielisen rennosti kuitenkin. Kesäisesti ilmaistuna aurinkohattu ei saa olla liian kireällä, muuten huomio alkaa kiinnittyä taas aivan vääriin asioihin.

Eivät aamut ole kuitenkaan ihan aina ihania.

Joskus ärsyttää niin, ettei mikään osa kehosta tunnu käynnistyvän. 

Tiedäthän, sellainen kytkimen ja käsijarrun välinen ristiriita, oikosulku. Mieli ehkä haluaisi toimia, mutta toinen osa aivoista haluaa vain mököttää. Niitäkin aamuja on.

Silloin olen todennut, että antaa vaan ärsyttää. Kun tunteen hyväksyy, niin sille antaa myös mahdollisuuden hävitä. Tunteitahan täytyy käsitellä, niinhän ne joka paikassa kertovat.

Laita itsesi kuntoon, nesteytä itsesi käyntiin ja kerro, että rakastat tätäkin aamua. Olkoon se miten ihana tai rasittava tahansa.

Nimittäin ainut oikea asia, joka meidät pelastaa, on se rakkaus. Aamuja, tai ihan mitä vain muuta kohtaan. 

Ihan vain rakkaus.