Pyörällä pääsee

Oon viilettänyt pyörällä ympäri Lappeenrantaa.

Täällä on hyvät tiet mitä kulkea. Mäkistäkin maasto osaa olla, mutta sitä parempi se on kasvatettaville voimille.

Parhainta pyöräilyssä on oma tahti.

On ihanaa ottaa oma ajokki alle, sujauttaa korvanapit korvaan ja lähteä nauttimaan vauhdista - tai joinakin päivinä myös vauhdittomuudesta. 

Lappeenrannan Satamassa

Uuden pyörän myötä sain uuden annoksen intoa polkemiseen. Ainahan se nautinto pyöräilyyn on siellä jossain sisälläni ollut. Muutaman kerran muistan valittaneeni tosissaan siitä, että joudun pyöräilemään ja nämä muistot ajautuvat niinkin lähelle kuin ala-aste aikaan.

Maaseuturetkellä Hanhijärven lähellä

Mielestäni tämän kokoisessa kaupungissa kuin Lappeenranta pyöräilyintoa tulisi nostaa yleisesti. Pieniinkään aamuruuhkiin ei tarvitsisi turhautua, jos töihin kuljettaisiin pyöräillen. Pyöräilevät työntekijät saapuisivat työpaikalle myös tervettä hehkua hohkavina, punaposkilla parhaimmillaan. Aamuun olisi varattava vain vähän lisäaikaa, mutta kyllä se on sen arvoista.

Työ- ja koulumatkapyöräily on myös hyväksi terveydelle ja mahdollisesti isona osana ihmisen viikoittaista liikuntamäärää. Ihan hyviä juttuja joita kannustaa, eikö!

Kun pyörälenkistä haluaa tehdä treenin, se onnistuu aika helposti. Polkee vain kovempaa. Niin kovaa, että tulee hiki - siitä tietää, että homma toimii.

Oon itse ladannut puhelimeeni sovelluksen, joka pitää tietyn näköistä kirjaa siitä, missä lenkkini kulkevat, kuinka pitkiä ne ovat ja millä keskimääräisellä vauhdilla niitä kuljen. Motivoivaa ja innostavaa! Kytken ohjelman päälle kun lähden ja yritän aina muistaa sulkea sen lopettaessani. Näytöltä luettavat tiedot konkretisoivat vielä paremmin tekemäni työn, vaikka yleensä tunnen jo kehostani, kun olen paiskinut kunnolla töitä pyöränsatulan päällä.

Rauhalliset iltapolkemisetkin ovat rautaa aina silloin tällöin. Voi esimerkiksi päättää lähteä ystävän kanssa iltauinnille ja ottaa pyörän mukaan. Matka taittuu nopeasti, mutta se tapahtuu kuitenkin liikkuen ja ulkosalla. Kun ei ole kiire ja näkemästään osaa nauttia, on ihanan illanvieton eväät jo siinä - ilman mitään hienouksia tai suurempia suunnitteluja.

Kaupunkiympäristössä pyörä onkin tavallisimmin nopein väline vaihtaa sijaintia, ei niinkään se auto, johon on yleisemmin totuttu.

Se niistä fiilistelyistä. Pyörät alle ja kokeilemaan miltä ne tiet tuntuvatkaan renkaiden rullatessa!