Niin suloisa Kafe Silmu

Katukuva hohti lämpöisenä samalla kun auringonsäteet syleilivät paljaita sääriäni terassitasolla. Oli lämmin ja kamera piti kirkkaasta luonnonvalosta. Ystäväni kertoi kuinka innoissaan on tulevasta ja minä kuuntelin, nyökyttäen ja antaen mielipiteitä sekä pieniä huomautuksia. Itse kerroin siitä sun tästä ja minua hymyilytti. Tällaista kahvilassa istuskelun pitäisikin olla aina.

Tämä hetki on omiaan palaamaan ajassa vähän taakse päin ja muistelemaan viime viikolla tapahtunutta ensikäyntiä ihastuttavassa kulmakahvilassa Lappeenrannassa, Kafe Silmussa.

Suuntasimme jalkaterämme kohti pitkään mielessä pyörinyttä pientä kahvilaa. Ystäväni tiesi mistä puhui kertoessaan kuinka viihtyisä kahvila oli hänen ensikäynnillään ollut ja kuinka maistuvaa smoothieta hän oli Silmussa aiemmin juonut. Nyt oli minun vuoroni ihastua.

En rupea sen enempää kertomaan, kuinka ihanalta Kafe Silmun tarjoilut kuulostavat ja näyttävät, te saatte mennä kokemaan sen itse! Minä ainakin olin tyytyväinen ja sitä mieltä, että seuraavana aurinkoisena vapaapäivänäni haluan löytää itseni Silmun äärestä juomassa samaa kylmäuutettua luomukahvia, mitä ensimmäiselläkin kerralla.

Raakakakun pala suli sopivaa tahtia ulkoilman lämmössä ja suupalat maistuivat yhä paremmilta leivoksen loppua kohden. Jääkahvi tuntui kevyeltä suussa ja vastapäätä istuvan neidon hymysuu sai hetken tuntumaan rennon kultaiselta. Tuntui rauhoittavalta ottaa ajasta kiinni, ja tuntea hetken läsnäolo terästämällä aistit toisen kertomuksille ja kaikkien makuskaalojen tunnistamiseksi. 

Kokonaisuudessaan Kafe Silmu on rento, keveä ja matalkynnyksisen hyvälaatuinen paikka, jossa on takuuvarmasti mukava hengähtää hetkeksi ja seurata elämää turvallisen välimatkan etäisyydeltä.

Ihastuttava, suloisa.