Noin viikko sitten 🎉

Juhlien taikaa, vuoden parasta aikaa. Liian paljon hyviä kuvia suhteessa siihen mitä aion kertoa. 

Viikko sitten juhlittiin kahta vuosikymmentä synttärijuhlien merkeissä. Ilta oli ihana, kiitos ihanien tyttöjen. Hauskaan iltaan ei kyllä vaadita paljoa - meille taisi riittää ainakin yhteinen hassu seura, itsetehty browniejuustokakku ja hämmennystä valjastava lautapeli.

Suodatinpussikranssi on ihana lahjaidea, ihan näin sivuseikkana! Sen väsämiseen menee toki pieni tovi, mutta lopputulos on kyllä kieltämättömän suloinen.  
 

Loppuvuosi tuleekin täyttämään menneiden kuukausien juhlavajeen, kun tuntuu, että joka viikonlopulle on suunnitteilla jos jonkinmoista karkeloa. Tämän on oltava sitä joulun taikaa, vai? On kyllä ihanaa starta aina uusi viikko käyntiin niin, että tietää edessä olevan kivoja juttuja, joita odottaa tyytyväisenä. 

Juhlahumusta huolimatta en halua ottaa itse joulusta sen kummempaa huolta. Kaikki muut menot vievät niin paljon huomiota, että tiedän jouluaaton taas iskevän kuin puun takaa. Se on kuitenkin ihan mukavaa, että joulu yllättää, vaikka siitä ympärillä puhutaankin tosi paljon.

Joulufiilistä minusta kuitenkin löytyy. Innostun kynttilöistä, jouluista valonauhoista, hämärästä, piparin tuoksusta ja paperisista ikkunakoristeista. Kaikki juhlan suunnitteluun menevä huolehtiminen on kuitenkin vielä tipoteissään. Voi myös olla, että koska en omista perhettä tai järjestä aattoillallista kotonani, niin osaan suhtautua kevytkenkäisemmin tähän humputukseen. Katsotaan sitten 20 vuoden kuluttua uudestaan, mikä on tilanne sitten... 

Toivottavasti jokainen osaa suhtautua jouluviikonloppuun rentoutuneesti, eikä hössöttäisi liikaa mistään pienistä asioista. Juhlahan se on muiden joukossa ja tarkoituksena olisi ennen kaikkea pitää kivaa!

Takaisin ajatuksiin loppuvuoden juhlahumusta ja tulevista pippaloista. 

Juhlien pitämisessä tuntuu, että oma koti pääsee oikeuksiinsa ja on ihanaa kun nurkat täyttyvät rakkaista vieraista. Sohva ja lattiamatto ovat tyytyväisiä, kun ne saavat kunnon käyttöä ja asunnon omistajana tunnen aina iloa, kun kodistani on moneksi. Sama juttu on vierailla muiden kämpillä. On mukavaa vaihtaa joskus maisemaa ja tehdä oikeutta ystävien asunnoille vierailemalla niissä ja tuomassa vähän lisää kotoisuutta jokaiseen nurkkaan. 

Syntymäpäivien viettämisestä vielä muutama seikka, jotka olen oman pienen elämäni aikana pohtinut rikki. Mielestäni synttäreitä pitää juhlia, sillä silloin juhlimme elämän syntymistä, emmekä välttämättä ihmisen vanhenemista. Synttärit on elämän juhlaa ja ainoita päiviä, kun saamme juhlia kulttuurihistoriallisista juhlista poiketen ihmistä ja elämää itseään.

Syntymäpäivillläkin sitä parasta antia on yhdessäolo ja hassuttelu, lahjoihin ja muuhun tarjoiluun voi aina suhtautua vähän toissijaisesti, vaikka nekin tuovat oman potkunsa tällaisiin kemuihin. Pääasiassa olisi tärkeintä huomioida, että jokaisella on hyvä olla. 

Juhlan ja rauhan täyteistä loppuvuotta jokaiselle. :)