Se kasvaa mihin keskittyy

Tärkeät asiat ja niissä onnistuminen vaatii paljon keskittymistä.

Tuntuu, että olen manannut itseäni epävarmuutta hohkavilla ajatuksilla. Tiedän, että se mihin suuntaan huomioni, saa lisää voimaa keskittymisestäni. Siksi olisi tärkeää kyllästyttää tulevaisuusskenaariot positiivisuudella ja itsevarmuudella.

Kuvioissa pyörivä "mitä jos", ei kuitenkaan helpota asioita yhtään ja se onkin miete, jota vastaan on laitettava hanttiin. 

Haluan uskoa, että saan olla optimistinen enkä joudu kärsimään pettymyksistä, vaikka asiat eivät menisi niin kuin ne suunnittelin.

Viime aikoina en vain ole uskaltanut olla sataprosenttisen luottavainen siihen, miten kuvittelen loppuvuoteni etenevän. Tällainen epävarmuus on varmasti aivan normaalia ja todella yleistäkin. 

Haluaisin jaksaa olla positiivinen tässä hetkessä ja olla murehtimatta asioita, jotka eivät ole edes tapahtuneet.

Kai pessimistisyys on helpoin tapa suhtautua epävarmuuteen. Sillä suojelee itseään ja varautuu pahoihin päiviin.

Pessimistisyys on kuitenkin kuihduttavaa ja tunnen sen raskauttavan ajatuksiani. Haluan elää niin kuin haaveilen, eikä kauhuskenaarioiden kuvitteleminen kuulu siihen kirveelläkään.

Huonot ajatukset sisältävät lisää pelkoa ja epävarmuutta, joita vastaan saa arjessa jo muutenkin taistella. Ei ihmistä tarvitse kyllästyttää peloilla, sillä saamme suurimman voimamme positiivisuudesta.

On loogista, että se mihin jaamme huomiomme, kasvaa.

Asiat, joihin keskitymme, muodostuvat luonnollisesti hallitsevimmiksi ja ne saavat suuremmat mittakaavat kuin vähemmälle huomiolle jäävät ajatukset ja teot.

Täytyy siis valita huolella ne pääasiat, joille antaa keskittymisensä.

Minä onnistun, teen parhaani, pystyn paljoon, annan kaikkeni ja otan kuitenkin luottamuksen ja pelottomuuden avulla rennosti.

Asioilla on tapana järjestyä.

Sen sijaan, että annan kipeille paikoilleni huomiota niitä surkutellen, tai että pelkään kouluhaun etenemistä, niin keskityn liikkumaan syviä lihaksiani vahvistaen, kehittämään mieleni vahvuutta ja uskomaan hyvään tulevaisuuteen ja asioiden etenemiseen parhaalla tavalla ja näkemällä itseni parhaassa mahdollisessa paikassa.

Aikamoista,

mukavaa viikon alkua sinulle!