Lokakuun päätös Orrinveden upeissa maisemissa

Lokakuu sai onnistuneen loppunsa Savitaipaleen laitamilla, jossa kävimme nauttimassa Orrinveden vaellusreitin maisemista. Nättiähän siellä oli! Ruskasta ei kyllä ollut enää tietoakaan, mutta yöllä satanut kevyt lumipeite antoi muuten vihreälle metsämaisemalle kauniin kosketuksen. Kaikki näytti niin puhtaalta ja rauhalliselta. 

Vaeltamisesta voisin pähkäillä muutaman lauseen - se on itselleni vieraampi asia, joskin hyvin kiinnostava. Ystävänkin kanssakin tuli puheeksi se hassu fakta, kuinka retkeilyni kohdistuu aina näin loppuvuoteen. Kesäaikaanhan tuolla metässä olisi parasta rämpiä! Ensi vuonna täytynee muistaa vastaavanlaiset luontoreitit ja ottaa niistä kaikki ilo irti kun on kunnolla aurinkoa ja järvet yhä lämpimänä.

On tuolla luonnossa tähänkin aikaan kaunista, turha sitä edes epäillä. Käytännön toimet, kuten riittävän vedenkestävät vaelluskengät ja lämpöä pitävät hanskat ovatkin seikka, joihin täytyy kiinnittää huomiota näin ilmojen kylmetessä. Ei kannata esimerkiksi lähteä tarpomaan näin märällä missään kevyissä lenkkikengissä, kuten itse luulin ja sen myötä vähän kärsinkin. Kaikesta oppii! Nyt on ihan tyytyväinen fiilis.

Nauttikaa kuvista :)

Helmeilevät vesipisarat puun oksilla. Mieleeni tuli ihan jouluvalot tai timanttinauha!