Aika ihana kanttarellipiirakka

Mie olen vähän sienihullu. En tosin ole mikään pro-sienestäjä noin viiden sienilajin tunnistamisella, mutta sitäkin innokkaampi. Koko vuoden odotan sitä hetkeä, kun pääsen tallustelemaan ja ihmettelemään metsään sienikori käsivarrella. Ei sillä saalilla niin väliä ole, koska metsässä hengailu tekee muutenkin ihmiselle hyvää. Mutta mikäs sen mukavampaa kuin löytää siihen koriin vähän täytettäkin.

Viime lauantain sieniretkellä saatiin ihan asiallinen kanttarellisaalis ja mihinkäs se kanttarelli paremmin sopisi kuin piirakkaan. Joten siihenhän ne hyppäsivät, vastakerätyt keltavahverot sienipiirakkaan pekonin ja aurajuuston kanssa. Koska kanttarelli on aika selkeästi pekonin ja aurajuuston kaveri. 

KANTTARELLIPIIRAKKA

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

100 g voita

1 tl suolaa

1 muna

Tai valmistaikina kaupan pakastealtaasta, jos haluat päästä hivenen helpommalla.

Täyte

1 litra kanttarellejä

1 sipuli

nokare voita

50 g aurajuustomurua

5-6 kpl pekonisiivuja murusteltuna

1 prk ranskankermaa

1 prk tuorejuustoa ( maustamaton)

2 kananmunaa

ripaus mustapippuria

Tee ensin pohja. Nypi jauhot ( joihin on sekoitettu suola) pehmeän voin kanssa sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappin täytteen tekemisen ajaksi.

Paista pekoni rapeaksi ja murustele pieneksi. Lisää puhdistetut sienet paistinpannulle ja ja paista niin kauan kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita ja silputtu sipuli. Pyöräyttele hetki pannulla. 

Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja kananmunat. Mausta ripauksella mustapippuria. Suolaa ei kannata lisätä, koska pekoni ja aurajuusto maustavat täytteen hyvin. Lisää sekaan sienet, pekonimuru, sekä aurajuustomuru. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200 astetta, noin 40 minuuttia.

Anna jäähtyä. Ja sitten herkuttelemaan!