Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaisten aamupalojen ehdoton klassikko on pannukakut. Ihanan paksut ja kuohkeat, jotka maistuvat parhaimmilta tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa. Ja mikä parasta, nämä valmistuvat viikonloppuaamun herkuksi käden käänteessä. Taikina on helppotekoinen ja sillä aikaa kun valmistat kahvin ja muut tykötarpeet taikina tekeytyy sopivaksi paistaa. 

AMERIKKALAISET PANNUKAKUT  ( n. 10 pientä pannukakkua)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

3 dl maitoa

2 rkl voita sulatettuna

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa erikseen maito, kananmuna ja sulatettu voi. Yhdistä kaikki tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä muutama minuutti ( eli sen aikaa kun valmistat kahvin ja puristat appelsiinimehun ). Paista pannukakut lettupannulla  kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin. Käytä paistamiseen mielellään voita.

Tarjoa pannukakut lämpiminä tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kera. Tai hillon ja kermavaahdon. Oikeastaan minkä lisukkeen kanssa haluatkaan. Kuulemma pekonikin sopii näiden kaveriksi vallan mainiosti. 

Voit myös lisätä pakastettuja mustikoita suoraan taikinaan, jolloin saat herkullisia mustikkapannukakkuja. 

Huomenna on jo perjantai, joten voi hyvin toivottaa jo rentouttavaa viikonloppua!  Minä saan lauantaina vieraakseni ihanaiset entiset työkaverini pankilta ja aion hemmotella heitä amerikkalaisella juustokakulla. Joten pysykää linjoilla, ohje tulossa viikonlopun aikana.