Härkistacot ja itse tehty guacamole

No olihan sitä kokeiltava, härkistä nimittäin. Ja positiivinen kokemus olikin. Härkis on siis suomalainen härkäpapuvalmiste, joka on sellaisenaan käyttövalmis. Härkis muistuttaa paistettua jauhelihaa, johon sen voi hyvin vaihtaa kasvisruokapäivinä. Sitä käytetään myös samalla tavoin kuin jauhelihaa, eli sopii käytettäväksi pastakastikkeisiin, makaroonilaatikkoon tai vaikkapa tacoihin niinkuin mikä käytin. Vegaaninen, terveellinen ja hyvänmakuinen. 

Tacojen seuraksi tein guacamolen. Liian usein gucamole tulee noukittua valmiina kaupan hyllyltä, vaikka sen tekeminen on hyvinkin helppoa ja vaivatonta. Ja itsetehtynä voittaa varmasti kaupan samanlaiset 6-0. Ohjeita guacamoleen on varmasti yhtä monta kuin on tekijääkin, mutta tässä ohjeessa mennään helpolla ja suhteellisen vähillä ainesosilla..mausta tinkimättä!

Nämä tacot eivät kalpene "oikealle" versiolle millään muotoa, joten kokeiles sinäkin!

HÄRKISTACOT

Taco-kuoria 

1 rasia härkistä ( minulla oli tex-mex maustettu vaihtoehto)

puolikas kesäkurpitsa

2 tomaattia

punasipuli

2 kynttä valkosipulia

suolaa, mustapippuria

1 prk ranskankermaa

guacamolea

Kuutioi kesäkurpitsa, tomaatit, punasipuli ja hienonna valkosipuli. Kaada vihannekset paistinpannulle ja paista tilkassa oliiviöljyä niin, että pehmenevät. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää härkis ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna olla levyllä niin kauan kunnes härkis on kuumaa ( härkistä ei tarvitse kypsentää, kuumennus riittää). 

Annostele härkisseosta tacojen pohjalle, lisää päälle creme fraichea ja guacamolea.

GUACAMOLE

2 kypsää avokadoa

1 punasipuli

1 kynsi valkosipulia

puolikas tuore punainen chili

puolikkaan limen mehu

ripaus suolaa

Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli Puolita avokadot ja poista kivet. Soseuta avokadot sauvasekoittimella. Sekoita avokadososeen joukkoon sipuli- ja chilisilppu, sekä limen mehu. Mausta ripauksella suolaa.