Juhannuksen helpoin juustokakku

Juhannuksen helpoin juustokakku syntyy parista ainesosasta ja isosta kasasta marjoja. Minä tein kakun tällä kertaa pitkulaiseen piirakkavuokaan, ihan vain vaihtelun vuoksi. Tässä kakussa käytetään maustettua rahkaa, joten ylimääräistä sokeriakaan ei tarvita. Kuulostaa heti hirmu terveelliseltä. 

Helppo ja raikas kakku keskikesän juhlaan.

JUUSTOKAKKU

10 isoa digestive-keksiä

50 g voita sulatettuna

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

2 rs maustettua rahkaa ( valitse mieleisesi maku,  tässä versiossa kuningatar)

4 liivatelehteä

puolikkaan sitruunan mehu

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sulata voi ja sekoita murustetut keksit sen jooukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuokaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita tuorejuusto ja rahkat keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele hyytynyt kakku marjoilla.