Kesän ihanin raparperipiirakka

Alkukesän ehdoton herkku on raparperipiirakka. Tässä piirakassa ihanan hapokas raparperi saa kaverikseen mansikkaa ja valkosuklaata. Pohja on se perinteinen "mumman raparperipiirakan" superhelppo ohje, jossa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Sisältä täydellisen pehmeä ja päältä ihanan makea herkku ei kaipaa seurakseen kuin lorauksen vaniljakastiketta. Tai pallon vaniljajäätelöä. 

Täydellistä <3

RAPARPERI-MANSIKKAPIIRAKKA ja hippusellinen valkosuklaata

Pohja

2 munaa

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 dl kermaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Päälle

1 litra raparperiä pilkottuna

mansikoita maun mukaan

50 g valkosuklaata rouhittuna

Muruseos

50 g pehmeää voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita pohjan aineet keskenään ja kaada voideltuun piirakkavuokaan ( halkaisija n. 28 cm). 

Lisää päälle rouhittu valkosuklaa, raparperinpalat ja pilkotut mansikat. Valkosuklaa kannattaa jättää alimmaiseksi, koska se palaa helposti.

Nypi pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot muruiksi. Ripottele muruseos piirakan päälle. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ensin noin 15 minuuttia. Tiputa lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20-25 minuuttia, eli kunnes piirakka on kypsä.

Anna jäähtyä ja tarjoa vaniljakastikkeen kera.