Kevyempi tonnikalapasta & helppo tiramisu

Mitä? Kevyempi pastakastike. Ei kermaa, ei parmesaania..ei edes mozzarellaa ja silti hyvää? Herkullinen Toscana-sarjassa valmistettiin kuvatunlainen tonnikalapasta ja pakkohan se oli heti kokeilla kotonakin. Ja totta, tämä versio on raikas, herkullinen ja kaiken lisäksi helppotekoinen.

Elämähän ei ole mitään ilman jälkiruokaa, joten valmistin vielä tiramisun. Koska pasta ja misu ne yhteen soppii :) Tässäkin voi hyvin mennä siitä missä aita on matalin, eli vähän oikaisemalla ja siltikään mausta tinkimättä.

TONNIKALAPASTA ( 4 henkilölle)

400 g spagettia

2 prk tonnikalaa öljyssä

2 rkl kapriksia

1 ruukku rucolaa

1 sitruuna

oliiviöljyä

mustapippuria ( ja suolaa)

Laita spagetti kiehumaan. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä. Raasta oliiviöljyn joukkoon siruunan kuori ja purista sekaan sitruunan menu.Lisää pannulle valutetut tonnikalat ja kaprikset. Mausta mustapippurilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä siihen saakka kunnes spagetti on kypsää. Lisää sekaan muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä ( ei liikaa, ettei kastike ala muistuttaa keittoa). 

Kun spagetti on sopivan kypsää, valuta se ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita mukaan vielä reilu kourallinen hienoksi silputtua rucolaa. 

TIRAMISU (4 henkilölle)

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

vaniljasokeria

250 g marcarponejuustoa

1 dl vahvaa kahvia ( + amaretto tms. likööriä, ei pakollinen)

savoiardi-keksejä ( myös muu sopivaksi katsomasi keksi on ok)

Aloita keittämällä kahvi. Itse käytin amaretolla maustettua kahvia, joten en lisännyt sekaan enää muuta. Eikä se ole tässä pikaversiossa pakollista muutenkaan.

Vaahdota kananmunat ja sokerit. Lisää sekaan marcarponejuusto. 

Kostuta savoiardi-keksit kahvissa. Kokoa annokset kasaamalla kostutettuja keksejä ja mascarponevaahtoa vuorotellen laseihin. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele keksillä. 

Anna maustua jääkaapissa parisen tuntia ennen nauttimista.

Buon appetito!