Kikherne-porkkanapihvit

Kasvisruoka on pikkuhiljaa hiipinyt osaksi meidän ruokavaliota. Terveellistä, maistuvaa  ja ehkäpä taustalla vaikuttaa osittain myös eettisyys ja ekologisuus. Härkistä tai nyhtökauraa ei meidän pöydässä ole vielä tavattu, tykkään enemmän mennä perinteisellä setillä. Mutta ehkäpä niidenkin aika vielä on.

Mun suosikkeja kasvisruoista on erilaiset pihvit ja tässä yksi suosikkini, eli kikherne-porkkanapihvit. 

Kikherne-porkkanapihvit ( 8-10 kpl)

2 porkkanaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria 

( nämä voit korvata myös muilla lempimausteillasi)

ripaus chiliä ( jos haluat)

1 prk kikherneitä

2 munaa

1/2 dl korppujauhoja

1 dl korianterisilppua

2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja lisää sekaan porkkanaraaste.

Huuhdo kikherneet kylmässä vedessä. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ohjeen raaka-aineet kulhossa, mausta ja anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa. 

Pyörittele taikinasta pieniä pihvejä ( tai miksi ei vaikkapa pullia) ja paista pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeapintaisiksi molemmin puolin.

Tällä kertaa pihvit nautittiin raikkaan tsatsikin kera. 

Tsatsiki

2 dl maustamatonta jogurttia ( kreikkalainen versio käy mainiosti)

puolikas tuorekurkku raastettuna ( valuta hyvin)

1 tl sinappia ( esim. Dijon )

1 valkosipulin kynsi raastettuna

tilkka sitruunamehua

suolaa, mustapippuria

Sekoita ja anna maustua hetkinen.