Leivitetyt kukkakaalisnacksit & jogurttikastike

Kukkakaali on monessa muodossaan tuttu kasvis ja tänään se pääsi kananmuna-korppujauhokylvyn jälkeen uuniin. Hurjan helpot ja herkulliset kukkakaalisnacsit vievät kielen mennessään ja maistuvat vaikka viikonlopun iltanaposteltavana jogurttikastikkeen kera.

Päältä rapeita ja sisältä pehmeitä..ihan täydellisiä.

Nämä herkkupalat hävisivät parempiin suihin kyllä alta aikayksikön ja kommentilla " miksi meillä ei ole tehty näitä aikaisemmin?". 

LEIVITETYT KUKKAKAALISNACSIT

1 kukkakaali ( isohko)

2 munaa

4 dl korppujauhoja

suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paloittele kukkakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Lisää korppujauhot toiselle lautaselle ja mausta se suolalla. Pyörittele kukkakaalipalaset ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Asettele palaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, eli kunnes kuorrute on saanut kauniin värin.

Tarjoa lämpiminä jogurttikastikkeen kanssa.

AURA-JOGURTTIKASTIKE

2 dl turkkilaista tms. maustamatonta jogurttia

1 rkl sitruunamehua

suolaa, mustapippuria

aurajuustomurua maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetkisen verran.