Lemon curd, eli sitruunatahna

Raikas ja ihanan makea lemon curd. SIpaise aamulla paahtoleivän päälle, kokeile täytekakun väliin tai kietaise kääretorttuun. Itse ajattelin maustaa tällä pääsiäisen jälkiruoan, mutta siitä lisää myöhemmin. Tämän saa näppärästi kaupan hyllyltä, mutta suosittelen kokeilemaan valmistusta myös itse. Tässä helppo ohje, jolla saat sopivan lempeän ja kuohkean tahnan. 

  LEMON CURD

4 keltuaista

2 dl sokeria

1 rkl sitruunankuoriraastetta

1/2 dl sitruunamehua

50 g voita paloiteltuna

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kuumassa vesihauteessa ( laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja  nosta teräskulho tai pienempi kattila päälle, jossa vatkaat seoksen). Lisää sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste vaahdon sekaan, vatkaa koko ajan. Anna seoksen jäähtyä hetki ja vatkaa sekaan pehmeä, paloiteltu voi. Sähkövatkain on ihan hyvä apuväline koko tässä prosessissa!

Purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Lemon curd on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja se säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.