Maapähkinäkeitto - lohturuokaa parhaimmillaan

Jääkaapissa nökötti purkillinen maapähkinävoita enkä yhtään keksinyt mitä sillä voisin tehdä. Se ei kuulu lempiraaka-aineisiini, smoothien tai puuron sekaan se tuntui vähän liian heviltä. Leivontaanhan se sopisi mainiosti. Sitten muistin, että vuosi sitten Marttojen pääsiäisruokakurssilla valmistimme maapähkinäkeittoa ja se oli hyvää. Ohje oli tottakai kadonnut, joten sovelsin parista netistä löytyneestä oman version. Ja lopputulos oli hyvä. Etten sanoisi erinomainen. Helppo ja vaivaton ohje täyteläiseen keittoon.

Lohturuokaa parhaimmillaan..ihana tuoksu ja jotenkin niin hyväätekevä maku.

Tämä ohje on puhtaasti vege, mutta halutessaan tähän voi lisätä vaikkapa kanaa niinkuin afrikkalaisessa versiossa. 

MAAPÄHKINÄKEITTO

1 punasipuli

2-3 kynttä valkosipulia

7 dl kasvislientä

2 dl riisiä

2 dl maapähkinävoita

1 dl paseerattua tomaattia ( chilimaustettua jos löytyy)

.pari kourallista lehtikaalia

muutama maapähkinä koristeluun

suolaa

Valmista aluksi kasvisliemi. Laita kattilaan 2 dl kasvislientä, sekä silputut sipulit. Hauduta kymmenisen minuuttia. Lisää sekaan riisit. Sekoita kulhossa tasaiseksi maapähkinävoi, paseerattu tomaatti, sekä loput kuumasta kasvisliemestä. Lisää mapähkinävoisekoitus kattilaan, lisää samalla siivotut lehtikaalit ( poista kova ruoto). Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, eli niin kauan kunnes riisit ovat kypsiä. Jos keitto tuntuu liian paksulta, niin lisää hieman vettä.  Mausta suolalla. Jos sinulla ei ollut chilimaustettua tomaattia, niin voit lisätä mausteena myös chiliä. 

Kaada lautaselle, koristele lehtikaalisilpulla sekä maapähkinöillä. Nauti hyvän leivän kera.