Mustikkapiirakka kaurapohjalla

Sehän alkaa olla mustikka-aika. Kesästä johtuen ehkä vähän myöhässä, mutta hyvää kannattaa odottaa. Ja mitäs muuta niistä kesän ekoista mustikoista nyt tekisikään kuin mustikkapiirakan. Mun suosikki on se perinteinen pullapohjaan tehty versio ( siitäkin ohje tulossa), mutta hyvänä kakkosena tulee tämä kaurapohjaan tehty piirakka. Ja onhan tämä nyt aika superfood-versio..kauraa & mustikoita. Kuulostaakin jo terveelliseltä. 

Joten  nyt metsään, torille ( tunnustan, omani noukin torikauppiaan pöydältä) tai kaivamaan pakastimesta ne viime kesäiset pakastetut ja piirakan tekoon. Tämä on taas niitä ohjeita, joissa ei aikaa tuhraannu joten herkutteluhetki on ihan nurkan takana!

MUSTIKKAPIIRAKKA

1 dl voisulaa

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 muna

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3,5 dl kaurahiutaleita

Täyte

3 dl mustikoita

1 prk kermaviiliä

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

( 1 tl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita)

Sekoita voisula, sokerit ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet, mutta vain niin että sekoittuvat hyvin. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa, mutta muista laittaa silloin leivinpaperi vuoan pohjalle ( pohjan ja reunojen väliin). 

Lisää mustikat pohjalle. Muista lisätä perunajauho mustikoihin, mikäli siis käytät pakastemustikoita.

Sekoita kermaviili, muna ja sokerit. Kaada seos mustikoiden päälle.

Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen kera.