Paahdettu kurpitsakeitto

Syksy vaatii syksyn ruoat ja yksi mun suosikeistani on mausteinen, paahdettu kurpitsakeitto. Inkivääri, kaneli, chili ja muskottipähkinä maustavat tämän ihanan keiton, johon kookoskerma tuo sopivasti pehmeyttä. Aika ihanaa. Varsinkin tuoreen leivän kera. 

PAAHDETTU KURPITSAKEITTO 

1 myskikurpitsa ( n. 1 kilo)

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 rkl oliiviöljyä

2 jauhoista perunaa

1 sipuli

n. 7 dl kasvislientä

1 prk kookoskermaa

1/2 tl chilijauhetta

ripaus muskottipähkinää

ripaus kanelia

suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko kurpitsa. Laita kurpitsan palaset uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljy ja inkivääriraaste ja pyörittele sekaisin. Paahda kurpitsat uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Pilko perunat ja sipuli ja kuullota niitä hetkinen voisulassa. Lisää sekaan kasvisliemi ja keitä perunat pehmeiksi. Mausta keitto chilillä, muskottipähkinällä, kanelilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää paahdetut kurpitsan palat ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle, lisää kookoskerma, kiehauta ja tarkista vielä maku.

Tarjoa keitto kurpitsansiemenillä ja ripauksella ranskankermaa. Ja tietysti hyvän leivän kera!