Paahdetut ruusukaalit uunissa

Ruusukaali, tuo soma pieni kasvis mihin useimmilla taitaa olla isojakin ennakkoluuloja. Kuuluin itsekin tuohon samaan kerhoon, luultavasti siksi että olin aiemmin syönyt niitä ylikypsäksi keitettyinä, mauttomina tai kitkerinä. Mutta sitten löysin ohjeen paahdettuihin ruusukaaleihin ja päätin antaa sille uuden mahdollisuuden. Ja voi pojat, se kannatti..paahdettu ruusukaali on loistava lisuke ruoalle ja toimii myös salaatissa,  Maustamisen kanssa saa olla luova, mutta itse pidän parhaana kombona oliiviöljyn, balsamicon, suolan ja mustapippurin  liittoa. Hetken jo mietin hunnuttaa sen hunajalla ja kaveriksi pähkinöitä, mutta se jääköön seuraavaan kertaan.

Söpö pikkuruinen ruusukaali  on myös aikamoinen terveyspommi, joka sisältää C- K- ja A vitamiineja. 

Paahdetut ruusukaalit uunissa

- rasiallinen ruusukaaleja

- 2-3 rkl oliiviöljyä 

- 1-2 rkl balsamicoa

-suolaa & pippuria

Poista ruusukaaleista kanta ja huonot lehdet. Leikkaa kaalit puoliksi ja lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kaalit uunivuokaan ja kypsennä 200 astetta / n. 20 minuuttia.

Tarjoa pääruoan lisukkeena, valmista maukas salaatti tai nauti sellaisenaan.