Parmigiana di melanzane & helppo juustokakku

Lauantai-illan ruokana oli parmigiana di melanzane, eli kotoisammin munakoiso-tomaattivuoka. Yksi parhaimmista kasviruosta ikinä. Kun yhdistetään tomaatti, basilika, parmesaani, mozzarella ja munakoiso, on tuloksena kasvisruoka joka saa paatuneimmankin lihansyöjän myhäilemään onnellisena. 

Upea tuoksu ja täydelliset Italian maut..suosittelen lämpimästi. 

Melanzane ( ohje kahdelle, joten isommalle porukalle tuplaile määrät)

1 munakoiso

1 prk tomaattimurskaa

1 prk ( pieni) tomaattipyrettä

1 sipuli hienonnettuna

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

oreganoa, mustapippuria, ripaus suolaa

1 pallo mozzarellaa viipaleina

50 g parmesaaniraastetta

tuoretta basilikaa

Tee näin:

Leikkaa munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja anna seistä huoneenlämmössä 15-30 minuuttia. Tämä poistaa kitkeryyden ja liiallisen nesteen.

Sillä aikaa kun munakoisot ovat "itkettymässä", voit tehdä tomaattikastikkeen. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä läpikuultaviksi. Lisää tomaattipyre- ja murska, oregano,mustapippuri ja ripaus suolaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Pyyhkäise munakosoviipaleet kuiviksi ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.

Kokoa uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, parmesania, mozzarellaviipaleita, basilikanlehtiä ja munakoisoviipaleita. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Odottele hetki ja nauti!

cry baby, eli munakoisojen itkettäminen

 

Tällä kertaa tein melanzanen annosvuokiin

Niin ja se jälkiruoka sitten. Perinteisen juustokakun tekemisessä on omat kommervenkkinsä. Joko seos hyydytetään liivatteen kanssa tai paistetaan uunissa ( amerikkalainen juustokakku on kyllä taivaallista..). Ja sitten se on aina sen verran iso, että siitä riittää kahdelle hengelle moneksi päiväksi. Minä hieman oikaisin ohjeissa ja tein pienet annokset juustokakkua laseihin. Helppoa ja hyvää.

Vaniljajuustokakku lasissa ( kahdelle)

0,5 dl kuohukermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

kaurakeksejä

tilkka kahvia

vadelmia tai muita marjoja

Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto. Murustele kaurakeksit ja kostuta ne tilkalla kahvia. Kokoa annokset laseihin niin, että pohjalle tulee kaurakeksimurua, seuraava kerros vadelmia ja lopuksi täytä purkki vaahdolla. Kruunuksi muutama vadelma vielä. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolisen tuntia. 

No eihän tämä oikeasti ole kakku..mutta samat maut, se riittää.

Helppoa ja hyvää!