Pienet juustokakut

Pienet ja suloiset juustokakut valmistuvat  muffinivuoissa ja koristellaan tuoreilla marjoilla. Hauska vaihtoehto perinteiselle juustokakulle ja kaunis katseenvangitsija kahvipöydässä. 

PIENET JUUSTOKAKUT ( n 10 kpl)

Pohja

10 digestive-keksiä

50 g voita

Täyte

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1 sitruunan raastettu kuori

1 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

puolikkaan sitruunan mehu

Muffinivuokia

Sulata voi. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, Painele keksiseos muffinivuokien pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa kermavaahdon sekaan tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri, sekä raastettu sitruunan kuori. 

Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Jaa seos vuokiin keksipohjien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia. Jos käytät paperisia vuokia, nosta ne muffinipellille, jotta pysyvät kasassa. 

Irrota hyytyneet kakkuset vuoista ja koristele tuoreilla marjoilla.