Porkkanakakku

Porkkanakakku on oikea herkku kevääseen. Sopivan mausteinen ja pehmeä, jonka porkkanaraaste kostuttaa mukavasti. Tällä kertaa porkkanakakku sai hunnukseen kermasta ja tuorejuustosta tehdyn kuorrutteen, jota sujahti myös kakun väliin.

PORKKANAKAKKU

3 dl sokeria ( tumma ruokosokeri on hyvä vaihtoehto)

3 munaa

3 dl öljyä

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

0,5 tl suolaa

3 dl porkkanaraastetta

Vatkaa sokeri, munat ja öljy hyvin sekaisin. Lisää porkkanaraaste, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokeri-öljyseokseen. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. 

Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteeessa noin 50-60 min, eli kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkua hetki vuoassa ja kumoa kakku. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku kahteen osaan täyttämistä varten.

KUORRUTE JA TÄYTE

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri ( tomusokeri kannattaa lisätä siivilän läpi), jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sopivan kiinteää. 

Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle ja nosta toinen puolikas kakusta päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla, esim. pähkinärouheella.