Ranskalainen sitruunapiirakka

Pääsiäispöytään kuuluu sitruuna ja parhaimman muodon se saa tässä ranskalaisessa sitruunapiirakassa. Ohut muromainen pohja ja kirpeän makea sitruunatäyte on vastustamaton yhdistelmä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna. 

Pohja on helppo valmistaa itse, mutta jos haluat säästää aikaa niin valmis piirakkataikina pakastealtaasta on ihan mainio vaihtoehto. Silloin voit hypätä suoraan kohtaan "täyte".

RANSKALAINEN SITRUUNAPIIRAKKA

Pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

100 g kylmää voita

1 keltuainen

Täyte

2 situunan raastettu kuori

3 sitruunan mehu

4 munaa

4 dl tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä ( maizena)

1 1/2 dl kuohukermaa

Sekoita jauhot, sokeri ja raastettu sitruunankuori. Nypi paloiteltu voi joukkoon. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan ( 22-24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ( reunat n. 2 cm korkeat). Laita pohja jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Esipaista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.

Vatkaa munat ja tomusokeri sekaisin. Lisää sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori, kerma ja maissitärkkelys. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Voit loppuvaiheessa peittää piirakan leivinpaperilla, jos täyte ruskistuu liikaa.

Anna piirakan jäähtyä hyvin. Koristele tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon kera. Parhaimmillaan sitruunapiirakka on kylmänä, joten kannattaa paistaa se tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ihanaa pääsiäisen odotusta!