Raparperi-valkosuklaakakku

Kahvikakku, oikein sellainen perinteinen kuivakakku, tulee ihan liian harvoin leivottua. Vapaapäivän kunniaksi sellaisen kuitenkin pyöräytin ja tästähän taisi tulla ihan lemppari. Raparperihillo tekee kakusta ihanan mehevän ja valkosuklaa tuo kakkuun sopivasti makeutta. Ja helppokin tämä on tehdä. Vähän mummolatunnelmaa uudella twistillä siis.

Tätä kakkua pitäisi syödä auringonpaisteessa omenapuiden katveessa, pöydässä paras astiasto ja kahviin lorautetaan kermaa. 

RAPARPERI-VALKOSUKLAAKAKKU

2 kananmunaa

1 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 dl kermaa

1,5 dl raparperihilloa

4,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g valkosuklaata

Raparperihillo

2 l raparperinpaloja

1 / 2 dl vettä

2 dl hillosokeria

1 tl vaniljasokeria

Laita raparperinpalat ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, että raparperi pehmenee. Lisää sokeri ja jatka keittämistä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Hilloa menee kakkuun siis 1,5 dl, joten lopun hillon voit säilöä seuraavaa kakkua varten.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, kerma ja raparperihillo. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi murusteltu valkosuklaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa, noin 50 minuuttia.