Sitruunainen parsapasta

Sehän on selvä, että tuore parsa on kevään ykkösherkku. Mutta tänään viimeistään tuli selväksi, että parsa ja sitruunainen kermakastike vie elämän ihan uusiin sfääreihin. Superhelppoa ja superhyvää. Minä olen aika selkeiden makujen ja suoraviivaisten reseptien ystävä, joten tässä ne kyllä yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. 

Lämmin suositus, ystävät!

SITRUUNAINEN PARSAPASTA ( neljälle)

1 nippu tuoretta, vihreää parsaa

2 dl kuohukermaa

1 sitruunan mehu

1 sitruunan raastettu kuori

2 kynttä valkosipulia

suolaa, mustapippuria

voita paistamiseen

parmesaanijuustoa tarjoiluun

500 g spagettia

Pese ja kuori parsat. Poista kova, puumainen osa varresta ja pilko parsat. Silppua valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. 

Sulata voi paistinpannulla ja kuullota valkosipulia siinä hetki. Lisää palotellut parsat ja pyörittele niitä pannulla niin, että saavat makua ja vähän väriäkin. Lisää kerma, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Anna kastikkeen kiehua n. 15 minuuttia, niin että parsat pehmenevät sopivasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita pasta kiehumaan. Kun pasta on kypsä, sekoita kastike pastan joukkon ja tarjoile. Ripottele annosten päälle vielä parmesaanilastuja.

Ai että.