Sitruunapasta - pikaruokaa parhaimmillaan

Perjantaina sielu kaipaa lepoa ja ruumis nopeaa ja helppoa, mutta herkullista ruokaa. Paras helpotus siihen on pasta. Jääkaapista löytyi palanen parmesania, joten kauppalista olikin sopivan suppea..sitruunoita, kermaa, timjamia ja naapurikaupasta pullollinen valkoviiniä. Sitruunapastaa siis.

Koska sitruuna on yksi lempiasioistani. Se on yksinkertaisen kaunis, kirpeä, pirteä ja se nyt vaan sopii vähän joka tilanteeseen. Piristää kesällä kylmänä juomana, lohduttaa talvella ruoan seassa. Lemon soda, fresh lemonade, sitruuna posset, sitruuna-marenkipiiras, sitruunavichy..you name it. Niin ja sitten tämä pasta. Toisaalta taas jos sitruuna ei kuulu sinun lempijuttuihisi, niin älä tee tätä. Tai no..anna tälle kuitenkin mahdollisuus.

SITRUUNAPASTA ( 2-3 HENKILÖLLE)

250 g spagettia

yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu

2 rkl voita

1 dl kuivaa valkoviiniä

timjaminoksia

2 dl kuohukermaa

50 g raastettua parmesaania

suolaa & mustapippuria

Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa valmista kastike.

Raasta parmesaani, sitruunankuori ja purista sitruunan mehu.

Sulata voi pannulle,lisää sitruunankuori- ja mehu. Keitä hetkisen verran. Lisää pannulle viini ja kiehauta taas noin minuutti. Lisää kerma ja timjaminoksat, anna poreilla pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. 

Poista timjaminoksat. Lisää puolet parmesaanista, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon. 

Lisää valmiin annoksen päälle vielä raastettua parmesania ja timjamia. Nauti tuoreen leivän ja hyvän viinin kera. 

Helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Ja taivaallisen hyvää. 

 

Kätevän emännän paistovalmiit patongit. Vartissa valmista :)