Suussasulavat kahvipöydän omenaleivokset

Tänään vietettiin äitini 75-vuotis syntymäpäiviä ja kakkujen lisäksi makeaa puolta edustivat nämä suussasulavat omenaleivokset. Helppotekoinen ja sopivan makea pieni leivos. Ohje on leipuriystäväni Kirsin äidin kätköistä ja tämä vie kyllä kielen mennessään. Suloisia pikkuleivoksia vaikka kevään juhlapöytään.

KAHVIPÖYDÄN OMENALEIVOKSET

200 g voita

3 munaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 dl vastapuristettua appelsiinimehua

Väliin sokeroitua omenasosetta

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa seos kuohkeaksi. Sekoita jäähtynyt rasva joukkoon. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. 

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 astetta, noin 6-8 minuuttia. 

Kumoa paistunut levy leivinpaperin päälle ( ihan niinkuin kääretorttua tehdessä). Anna jäähtyä ja leikkaa levy kahteen osaan. Levitä toisen levyn päälle omenasose ja nosta toinen puolikas levystä päälle. Leikkaa annospaloiksi.

Pursota leivosten päälle ruusukkeet esim. kermavaahdosta ja koristele haluamallasi tavalla. Koristerakeilla, valkosuklaarouheella, appelsiininkuorella..

Ps. Pääsiäisen aikaan väliin voi sujauttaa vaikka lemon curdia omenasoseen sijaan.