Syntisen hyvä suklaapiirakka

No nyt sitä suklaapiirakkaa. Ihanan pehmeä ja superhelppo, oikea suklaanrakastajan unelma. Voit tehdä piirakan irtopohjavuokaan tai niinkuin minä, pieniin tartalettivuokiin. Silloinhan ne ovat vähän kuin leivoksia. Piirakka ei periaatteessa vaadi koristeekseen mitään, mutta tuoreet marjat kyllä raikastavat sen hienosti.

Anyway, teitpä miten tahansa, niin tää on ihanaa.

SUKLAAPIIRAKKA

10 isoa kaurakeksiä

50 g voita

200 g maitosuklaata ( tummakin käy)

2 dl kuohukermaa

Valmista ensin pohja. Murskaa kaurakeksit murusiksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan ( halkaisija n. 20 cm) ja laita jääkaappiin hetkeksi. 

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja sulata suklaapalat kerman joukkoon. Kaada suklaa-kermaseos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Piirakka saa hyytyä seuraavaan päivään.

Irroita hyytynyt suklaapiirakka varovasti vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. 

( isompaan irtopohjavuokaan tee täyte ja pohja vaikkapa 1,5 kertaisena)