Täydellinen jälkiruoka - Sitruuna posset

Kun jälkiruokaan tarvitaan kolme raaka-ainetta ( no okei, mä laitoin neljä), itse valmistus kestää n. viisi minuuttia ( odotella tätä herkkua kyllä sitten joutuukin muutaman tunnin) ja lopputulos on taivaallinen, niin todellakin voidaan puhua täydellisestä jälkiruoasta. Sehän on tietysti sitruuna posset, eli sitruunavanukas.

Lempeän kermainen, pikkuisen kirpeä. Miten joku näin yksinkertainen voi olla niin  hyvää? Ja mikä parasta, epäonnistuminen on miltei mahdotonta!

Sitruuna posset ( neljälle)

4 dl kuohukermaa

1 1/2 dl sokeria

puolikas vaniljatanko ( tämä on vähän extraa, eli voi jättää pois)

1 dl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuorta raastettuna

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, lisää sekaan halkaistu vaniljatanko. Hauduta seosta pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Poista kattila liedeltä, poista samalla vaniljatanko. Sekoita sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kaada seos laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa viitisen tuntia tai yön yli. ( Posset hyytyy sitruunahapon vaikutuksesta, eli liivatetta ei tarvita. )

Koristele keksimurulla, pensasmustikoilla, suklaarouheella, mintunlehdellä..millä haluatkaan ja nauti hyvässä seurassa. 

Muista siis lisätä viikonlopun ruokaostoksiin sitruunoita & kermaa ja yllätä rakkaimpasi tällä herkulla <3