Täydellinen pannukakku

Toisinaan on hyvä palata perusasioiden äärelle. Ja pannukakku jos mikä, on juuri sellainen. Pellillinen ihanalta tuoksuvaa herkkua vie kielen mennessään ja on yksinkertaisuudessaan jotenkin niin lohdullinen.  Minä en osaa lettuja paistaa, mutta maailman parasta pannaria osaan tehdä. Kuulostaa aika mahtipontiselta, mutta kokeilkaas kuulkaa tätä. Salainen ainesosa on leivinjauhe, joka tekee tästä versiosta kuohkean. Mistään kevytversiosta ei taaskaan ole kyse, sillä parhaan lopputuloksen saa kunnon täysmaidolla ja oikealla voilla. 

PANNUKAKKU  ( pellillinen)

8 dl täysmaitoa

2 munaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

50 g voita sulatettuna

MIttaa kulhoon maito, vatkaa kananmunat maidon jokkoon. Lisää reseptin muut ainekset ja lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota jääkaapissa puolisen tuntia. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä. 

Nauti lempihillosi kera. Jos oikein haluat herkutella, niin lisää päälle vielä kermavaahtoa.