The Juustokakku

Löysin vuosia sitten Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta juustokakkuohjeen, jonka voittanutta ei ole löytynyt. Tämä juustokakku paistetaan uunissa ja se on aika klassinen amerikkalainen versio. Sopivan tuhti ja siltikin raikas. Tämän ohjeen jos minkä suosittelen tallettamaan visusti, koska tällä hurmaat ystäväsi ihan takuuvarmasti.

BARRYN JUUSTOKAKKU

Pohja 

10 digestive-keksiä

100 g voita 

Ensimmäinen täyte

2 pkt ( 400 g) Philadelphia-tuorejuustoa ( myös muu maustamaton versio käy)

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

Ylin kerros

4 dl ranskankermaa ( ei kevyt!) ( tässä oikeastaan riittää myös 2 dl, eli yksi purkki..kokeiltu ja toimii!)

1 rkl vaniljasokeria

1 dl siivilöityä tomusokeria

Murenna keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ( käytä vuoan alla foliota, koska rasva vuotaa helposti uunin pohjalle). Paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteessa.

Notkista juuto haarukalla. Lisää sekaan kananmunat ja sokeri, sekoita hyvin ( sähkövatkain on hyvä apuväline tässä kohtaa). Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 35 minuuttia, niin että kakun reunat irtoavat vuoasta. Itse paistoin hivenen kauemmin. Kakku saa jäädä keskeltä vähän löysäksi, koska jähmettyy jääkaapissa. Anna jäähtyä.

Sekoita ylimmän kerroksen aineet, eli ranskankerma, vanilja- ja tomusokeri. Levitä kakun päälle ja paista vielä noin 8-10 minuuttia 180 asteessa niin, että pinta vähän jähmettyy. 

Tarjoa kakku kunnolla jäähtyneenä ( parasta minusta seuraavana päivänä) esimerkiksi tuoreilla marjoilla koristeltuna tai mansikkakastikkeen kera. 

Tämä. On. Täydellistä.

Uskokaa minua :)