Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kun perinteinen kinkkupiirakka alkaa kyllästyttämään, niin kokeiles tätä vaihtoehtoa  jossa yhdistyvät Italian ihanat maut - tomaatti, mozzarella ja basilika. Koska haluan useinkin päästä helpoimman kautta, niin käytän näissä yleensä kaupan valmiita piirakkataikinoita mutta tänään tein pohjan itse. Ja eihän se nyt niin työlästä ollutkaan. Päinvastoin. 

Tämä on ehdottomasti yksi lempipiirakoitani, joka sopii mainiosti viikonlopun iltapalalle tai kahvin kanssa vieraille tarjottavaksi. Minä arvostan ruoanlaitossa yksinkertaisuutta ja puhtaita makuja ja tässä ne yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. 

TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA  

Pohja

1 dl perunamuussijauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

100 g voita

3 rkl vettä

Täyte

1 - 2 palloa mozzarellaa

3-4 tomaattia

tuoretta basilikaa

2 dl kermaa

2 munaa

mustapippuria, suolaa

Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja siirrä jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet esipaistetun pohjan päälle. Laita basilikanlehdet päälle. Sekoita munamaito ja mausta se mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes täyte on hyytynyt.

Odottele hetki ja nauti!

Tomaatti, mozzarella ja basilika hetki ennenkuin kermaseos kaadetaan päälle. Upeat värit!

 

Buon appetito!