Valkosuklaajuustokakku & paahdettu valkosuklaamuru

Suloinen ja sopivan makea juustokakku maistuu varmasti jokaiselle. Koristele juustokakku paahdetulla valkosuklaamurulla ja tuoreilla marjoilla. 

Paahdettu valkosuklaa on vaivaton tehdä ja uunissa valkosuklaan maku muuttuu jännän kinuskimaiseksi.

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU  ( 8-10 henkilölle)

10 kpl isoja kaurakeksejä ( digestive sopii myös hyvin)

50 g voita

1 levy valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä

puolikkaan sitruunan mehu

Kuumenna kerma ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Valkosuklaakerman tulee olla jääkaappikylmää.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit murusiksi ja sekoita voisulan joukkoon. Painele keksimuru irtopohjavuokaan ( n. 20cm halkaisija).

Notkista tuorejuusto kulhossa. Vatkaa kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja vaahdotettu kerma ja vatkaa seos tasaiseksi. Maista ja lisää hieman tousokeria, jos haluat lisää makeutta.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata sitruunamehun joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen 

Kaada tuorejuustoseos keksimurun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele hyytynyt kakku tuoreilla marjoilla ja paahdetulla valkosuklaamurulla.

PAAHDETTU VALKOSUKLAAMURU

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pilko noin puolikas valkosuklaalevy leivinpaperin päälle. Paahda valkosuklaata 175 asteessa noin 5 minuuttia. Valkosuklaa ei sula uunissa, sen väri muuttuu hieman tummemmaksi. Ole tarkkana, ettei suklaa pala.

Anna suklaapalojen jäähtyä ja rouhi veitsellä pieneksi muruksi.