Vispipuurorakkaus

Vispipuuro on kyllä aika ihanaa. Se onkin mun suuri puurorakkaus. Sopivan kirpeä ja siltikin makea, ihanan kuohkea vaaleanpunainen pilvi. Ripaus sokeria päälle ja sitten loraus kylmää  maitoa. Niitä makuja jotka lennättävät suoraan lapsuuteen. Silloin keitettiin muuten myös sitä Suklismannaa, mutta se onkin jo toinen juttu. 

Mie tykkään maustaa vispipuuron vaniljasokerilla ja tavallistakin laitan ehkä pikkuisen enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Mutta sallitaan se, koska tätä herkkua tulee tehtyä suhteellisen harvoin. Ja muistathan, että täydellisen vispipuuron salaisuus on ahkerassa vatkaamisessa. 

VISPIPUURO

7 dl vettä

3 dl puolukoita

¼ tl suolaa

1,5 dl sokeria

1-2 tl vaniljasokeria

1 dl mannasuurimoita

Lisää vesi ja puolukat kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos halutessasi, eli jos et halua puolukkasattumia puuroon. 

Kiehauta mehu, vispaa sekaan mannasuurimot, sokerit ja suola. Keitä noin 10 minuuttia ja muista sekoitella välillä. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.