Aikuisten joulukalenterit

Onko sinulla joulukalenteri jo odottamassa? Huomenna avataan ensimmäinen luukku, joten vielä ehtii. Minulla on monen monta vuotta ollut tapana ostaa partiolaisten joulukalenteri, joka on niin kovin perinteinen - itsenäisyyspäivänä lippu ja adventtina kynttilät, vuodesta toiseen tuttua ja turvallista.

Partiolaisten kalenterin lisäsi olen jo useampana vuonna ostanut Veikkauksen raaputettavan kalenterin. Näyttää kivalta, mutta on vähän tylsä. Siis ne esiin tulevat kuvat ovat tylsiä ja se, että eipä sieltä koskaan ole suurta voittoa tullut. Usein ei mitään.

Kuten tiedätte, minulla on täällä muuttohommat menossa. Virolahden koti alkaa olla jo aikamoisen riisuttu versio, jos ei huomioida tuota hirveää määrää roinaa, jolle pitäisi tehdä jotain. Kotkaan muuttoa pitää vielä tovi odotella. Rakastan jouluvaloja ja koristeita, nyt en tällä hetkellä saa niitä oikein mihinkään laiteltua. Voi tuska! Sitten sen löysin, kalenterin, joka sopii ihan täydellisesti minun tilanteeseen.

Ei, kyseessä ei ole pieniä viinipulloja sisältävä kalenteri, vaikka tuskin sekään olisi tilannetta ainakaan huonompaan suuntaan vienyt. Huomasin, että PartyLitella on joulun sesonkituotteena kynttiläkalenteri. Pakko saada.

Voi miten kaunis se onkaan! Harmi ettei tuoksu välity kuvasta.

Kynttiläkalenterissa on joka päivälle oma, tuoksuva kynttilänsä. Kohdallani ideana tässä on se, että olin missä tahansa ja minkälaisen sotkun keskellä hyvänsä, on minulla se kynttilä, jonka voin sytyttää ja jonka tuoksuun ja hämyisään valoon voin rauhoittua. Kynttiläkupitkin on jo melkein kaikki Kotkassa, kun eipä täällä toisessa kodissa ole enää kuin keittiön pöytä. Tuolla jossain kaapin perukoilla on PartyLiten Lumiukko-kynttiläsomiste. Sen vielä tänään kaivan esille, olkoon se minun kiintopisteeni tämän mylläkän keskellä.

On minulla toki suklaakalenterikin. Tietenkin! Fazerin kalenteri, joka ei sisällä pähkinää eikä mantelia ja suklaa on taattua laatua. Ei sitä pahvilta maistuvaa, harmahtavaa ällötystä. Suklaapala kynttilänvalossa, ei huono.

Kalenterin kuvituksena jouluinen Kluuvikatu Helsingissä vuonna 1937.

Jotta en olisi perheen aikuisista ainoa, jolla kalenteri on, niin askartelen vielä tänään miehelle ihan ikioman. Ostin laatikollisen Karjalaa ja sen kylkeen kartongista numerot - rasti yli, kun on päivän tölkki otettu. Voi myös jemmata muutaman päivän tölkit ja ottaa parit saunakaljat kerralla. Kätevää. Kaikella rakkaudella.

Tällä mennään :D

Katariina <3