Älä vanno mitään...

Vuosi on vaihtunut ja taas eletään uudenvuodenlupausten kulta-aikaa. Painonpudotus taitaa olla se aiheista suosituin. Kuntosalit täyttyvät laihduttajista. Tavoitehousut on kaivettu esille kaapinpohjalta - ne samat, jotka eivät edelliskerrallakaan lopulta sitten kuitenkaan mahtuneet. Joku on niinkin hurja, että tipattomalle tammikuulle rupeaa. Ollaan hetki hyviä ihmisiä, reippaita ja niin kunnollisia.

Aika turhaa on ajatella, että laihdutus alkaa än-yy-tee-NYT ja sen jälkeen kaikki sujuu kuin tanssi. Tähän ikään mennessä sitä on monet kerrat saanut huomata, että ratkeaminen on helppoa. Rankka päivä takana ja hirveä nälkä. Niin kova, että kiukuttaa. Ensiavuksi äkkiä jotain makeaa suuhun, suklaata harmitukseen. Ja jos ruoka-aikaan asti urheasti kestät, on aika iso todennäköisyys sille, että syöt vastoin lautasmallia ja ahdat itsesi liian täyteen. Ei sen jälkeen lenkkipolulle kykene, eikä nouse rauta salilla. Kutsuu sohva ja saunaolut hiipii ajatuksiin ennen kuin kissaa ehdit sanoa.

Mitäpä tuosta, ihmisiähän tässä kaikki ollaan. Älä lupaa mitään, äläkä varsinkaan vanno - siinä on nimittäin aika iso riski epäonnistumisen tuomalle keljutukselle. Jos jotain on pakko luvata, lupaa rakastaa itseäsi. Katso peiliin ja hymyile. Elämä hymyilee takaisin. Kun olet itsesi hyväksynyt ja oppinut rakastamaan ainutlaatuista itseäsi, olet avoin muutokselle. Ehkä. Mutta muista, että pakolla ei mitään synny. Vain omasta halusta, ilman uudenvuoden mukanaan tuomaa uudistumisen painetta.

Nämä Hynysen sanat sopivat tähän loppuun kuin nenä päähän:

Älä vanno mitään
Helvetistä itään kuljetaan
Älä vanno mitään
On matka pitkä, voi käydä mitä vaan
Tämä on kuin vieras paikka
Voi olla, että eksyn elämään
Tai voi olla, että tähän jään

 

Ihanaa uutta vuotta!

Katariina <3

Ps. Nyt ratsastetaan vanhoilla kuvilla, koska Lightroom lakkasi toimimasta ja kuvat jäivät käsittelemättä.