Asuntomessut 2017 - se mukavampi tapa yöpyä

Kävin tutustumassa Mikkelin Asuntomessuihin, sekä sen oheiskohteisiin. Koska matkaan meni pari tuntia yhteen suuntaan ja näkemistä oli paljon, halusin yöpyä kaupungissa. Arvostan tuttua ja turvallista, taattua laatua ja niinpä valitsin majoittautumiskohteeksi Sokos Hotel Vaakunan. Eikä ollut todellakaan pettymys!

Vaakunaan löydät helposti, laita navigaattoriin tai puhelimeen osoitteeksi Porrassalmenkatu 9 ja olet pian kohteessa. Ja tosiaan tällainen vailla suuntavaistoakin oleva kuski löytää perille. Auton saat mukavasti parkkihalliin, josta siirtyminen käy hissillä suoraan vastaanottoaulaan.

"Miten voin auttaa?" Henkilökunta on ystävällistä, rentoa ja erittäin asiakaspalveluhenkistä.

Tunsin itseni tervetulleeksi hotelliin, eikä olo ollut ollenkaan orpo yksinmatkustamisesta huolimatta. Aina löytyi joku, jonka kanssa muutaman sanan vaihtaa - aihekirjon ollessa laaja aina pysäköinnistä huulipuniin. Hotellia on remontoitu, pidin näkemästäni kovasti.

Heti ovesta sisään astuessa huomioni kiinnittyi tähän jättimäiseen valaisimeen. Arvostan suuresti sitä, että yksityiskohtiin on panostettu.
Viihtyisää.
Intohimoisena valokuvaajana tykkään nähdä, että sisustuksessa on käytetty paikallisia maisemakuvia.

Sain huoneen ylimmistä kerroksista, kiva näkymä suoraan kadulle, lähellä hissiä ja kaukana ravintolan metelistä. Täydellistä. Jälleen kerran suuntavaistoton löysi kerralla perille. Huoneessa odotti hotellin järjestämä yllätys.

Skumppapullo ja suklaata <3
Käsinkirjoitettu kortti.
Myös televisio toivotti tervetulleeksi :)

Huoneeni oli vasta remontoitu ja sen sisustuksessa oli hyvin huomioitu kaupungin historiaan vahvana kuuluva Mannerheim. Vai mitä tuumaatte siitä, että ensimmäisenä huoneeseen astuessani vastassa oli Mannerheimin katse?

Sieltä kurkistaa!
Bloggaaja peilissä.
Oleskeluryhmän kauneutta.
Eteinen. Sulassa sovussa kylpytakit ja minun tupsuhäntä-Parikat.

Wc-tilat olivat valoisat ja avarat. Mukava oli huomata, että sieltä löytyikin pikkupakkauksissa Dermosilin tuotteita. Plussaa tästä suuresti!

Dermosilia.

Poikkesin illalla kävelyllä kaupungilla. Kuinka ollakaan sitä tuli taas shoppailtua vaatteita, koska alennusmyynnit olivat hyvässä vauhdissa. Tapahtui siis jälleen kerran se Sulo Vilen -ilmiö.

Torilla oli vipinää.
Mikkelin tuomiokirkko.

Sen verran piti kuitenkin sekoilla, että hotellille takaisin lähtiessä kuljin parikymmentä metriä väärään suuntaan ennen kuin tajusin virheeni. Tämän jälkeen osasinkin taas kerralla perille.

Moni tietää viileät, sileät hotellilakanat ja muhkeat tyynyt. Paksut, lämpöiset peitot ja kunnolliset jätti-isot sängyt. Puhumattakaan ilmastoinnista. Niistä on hyvät hotelliyöt tehty, unitakuulla.

Yön jälkeen tulee väistämättä aamu ja aamupalan vuoro. Koska olin majoittunut yksin, en halunnut mennä hotelliaamiaiselle sinne ravintolaan muiden joukkoon. Enkä muutenkaan aamuihmisiä ole. Tämän ratkaisin sillä, että tilasin aamiaisen huoneeseen. Oli muutes näppärää! Edellisenä iltana asiakaspalvelu otti ylös toiveeni aamiaisen sisällöstä sekä kellonajan, jolloin halusin sen huoneeseeni tuotavan. Kyseessä oli kuulemma ns. kylmä aamiainen. Hieman olin huolissani siitä, että tarkoittaako se myös kylmää kahvia...

Aamiainen purjehti luokseni sovittuna aikana iloisten huomenien kera. Ja voi pojat että se oli runsas! Huoleni osoittautui turhaksi, sillä kahvi oli termarissa ja kuumaa. Myöskin perinteiset nakit ja pekonit olivat höyryäviä. Kuvia ette tästä runsaudesta näe, sillä tajusin vasta kotimatkalla unohtaneeni tarttua kameraan.

Vinkkinä yöpyjälle, että voit tehdä hotellivierailustasi ikimuistoisen ja omanlaisesi tilaamalla huoneeseen lisäpalveluja. Esimerkiksi skumppaa, punaviiniä, aamiainen, hedelmiä, pelikortit tai vaikka tenaville pehmolelun - vaihtoehtoja löytyy.

Sokos Hotel Vaakunaan ja sen yöpymisvaihtoehtoihin lisäpalveluineen pääset tutustumaan tästä linkistä.

Tervemenoa, suosittelen lämpimästi!

Katariina <3