Asuntomessut 2017 - tältä alue näyttää 2 viikkoa ennen avajaisia

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Mikkelissä. Kävin tutustumassa messualueeseen kaksi viikkoa ennen h-hetkeä eli avajaisia. Miltä siellä näytti? Oliko jo valmista? Lähdetään kurkistamaan.

Mikkelin asuntomessualue sijaitsee kolmen kilometrin päässä keskustasta, Kirkonvarkauden uudella asuntoalueella. Omakotitaloja siellä on 29, rivitaloja 2 ja yksi paritalokin - nähtävää siis riittää. Alueena Kirkonvarkaus on enemmän kuin miellyttävä, se on nimittäin sinisen Saimaan rannalla. Osa taloista on aivan rannan tuntumassa.

Niin että miltäkö siellä näytti? No lähinnä jätti-isolta rakennustyömaalta ja siksi asustuskin oli minulla asiaankuuluva.

Huomioliivi & kypärä.
Ja näin hehkeältä kyseinen asustus näytti bloggaajan yllä.
Opastaulu.

Monet talot olivat vielä aika keskeneräisiä, rakennustarvikkeita vähän siellä sun täällä levällään ja kuhina oli kova. Ymmärtäähän sen, sillä kaksi viikkoa on neljätoista päivää. Ei yhtään sen enempää. Niin ja yötä. Osa taloista oli jo täysin valmiita ja uskon kyllä, että loppurutistuksen myötä kaikki valmistuu avajaisiin mennessä.

Messualueella silmäni liimautuivat kimmeltävään Saimaaseen, niin kaunista. Mukava paikka asustaa. Ja mieti, kaikki valmistuu kerralla - ei tarvitse asua vuosikausia vasaranpaukkeen keskellä.

Oih ja voih <3

Asukkaiden viihtyvyyteen on myös kiinnitetty huomiota, vai mitä mieltä olette esimerkiksi näistä:

Jätti-iso leikkipuisto, jossa on kiipeilyteline, liukumäkiä, keinuja sekä pienten leikkialue.
Heinzenpuiston taideteos Gordilainen Solmu.
Aina ei tarvitse lähteä kauas retkelle.

Sisälle en päässyt yhteenkään kohteeseen, mutta alueella kiertelin niin kauan, että onnistuin polttamaan kasvoni auringossa. Järjettömästä tuulesta en viitsi edes mainita...

Yksi alueen erikoisimmista taloista.
Tykkäsin tästä, että kaikkea kalliota ei oltu posautettu pois.
Tällaisen aidan minäkin huolisin.
Kalliolle, kukkulalle...
Hommat käynnissä.
Hauska kattoyksityiskohta, nurmea siellä on!
Tämän kohteen haluaisin nähdä myös täysin valmiina. Ulkoapäin näyttää niin ihanalta, että tämän täytyy olla kiva myös sisältä.
Pihalle tulossa rekvisiittaa minun makuuni: ankkuri!
Katsokaa miten ihana paikka kodille.
Yksi valmistuneista kohteista. Miettikää tuota terassia, katse Saimaalle, drinksu kädessä...
Kesäkukat odottavat jo.

Pidin alueessa myös siitä, että luonto tuli hyvin esiin. Pihat ovat yksinkertaisia ja helppohoitoisia, vallitsevaan maisemaan hyvin istuvia. On siellä kuulemma nähty kettuja, kauriita, liito-oravia sekä viitasammakoitakin - monenmoista eläväistä.

Monessa kohteessa on käytetty kuorikatetta.
Kevyen liikenteen rantareitti, jota pitkin pääsee kävelemään sekä pyöräilemään Saimaan maisemissa Kirkonvarkaudesta keskustaan ja sieltä edemmäksi pohjoiseen lähes Visulahteen saakka. Messutaloista osa sijaitsee reitin varrella ihasteltavana.
Arkkitehtuuria.
Katso sineen Saimaan...

Asuntomessujen verkkosivuille pääset tästä linkistä.
Kaakon Viestinnän asuntomessusivustolle pääset tästä, käy lukemassa muiden Starbox-bloggaajien messujuttuja.

Aiheeseen liittyviä postauksia tulee minulta vielä kaksi, toisessa majoitusvinkki ja toisessa pari tutustumisen arvoista kohdetta Mikkelissä. Huomasin, että siellä on todella panostettu tulevaan tapahtumaan.

Katariina <3