Blogin kohtalo - lopetanko kokonaan vai jatkanko muualla? Starbox on nyt tiensä päässä

Niin se vain on, että kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Viime torstaina kilahti sähköpostiini viesti, jonka sisältö sai voimat katoamaan koko kehosta. Silmät tavasivat sanoja, aivot yrittivät ymmärtää luettua. Mieli myllersi. Päällimmäisenä tunteena epäusko, järkytys ja suru.

Minulle ilmoitettiin, että Kaakon Viestintä lopettaa Starbox -blogiportaalin. Aikaa kaksi kuukautta ja se olisi siinä. En osannut etukäteen mitään tällaista odottaa. Lukijamäärät ovat olleet hyviä, tuotetussa tekstissä siis ei ole ollut mitään vikaa. Yleisöä on riittänyt. Mutta bisnes on bisnestä, eikä Kaakon Viestintä onnistunut kaupallistamaan portaalia riittävästi. Ymmärrän kyllä, ei kannattamatonta voi kovin pitkiä aikoja ylläpitää.

- Emme onnistuneet kaupallistamaan portaaleja riittävästi. Portaalit keräsivät melko hyvät lukijamäärät, mikä kertoo sisältöjen kiinnostaneen ihmisiä. Vaikka portaalit nyt joudutaankin sulkemaan, saimme näiden muutaman vuoden aikana arvokasta oppia vaikuttajamarkkinoinnista.
Jari Koskikuru, Kaakon Viestintä (lähde: Kymen Sanomat)

Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että blogini lakkaa olemasta huhtikuun alusta alkaen. Nyt olisi loistava tilaisuus laittaa pillit pussiin ja kynät penaaliin. Heittää hanskat tiskiin ja lopettaa koko kirjoittaminen. Olenhan minä sitä vaihtoehtoa jo aiemminkin miettinyt. Mutta haluanko oikeasti sitä?

Blogini täyttäisi toukokuun alussa kolme vuotta. Ajatella, kolme vuotta jo olen kirjoittanut, vaikka ihan sattumalta ja hetken mielijohteesta tämän aloitin. Sattui niin sopivasti kohdalle ja se oli menoa sitten. Postauksia on ehtinyt vuosien aikana tulla ihan hirveä määrä ja Starboxin myötä olen saanut tutustua uusiin, upeisiin ihmisiin. Olen saanut ystäviä. Että kyllä todella kannatti. Uskallanko ottaa sen riskin, että jätän katsomatta mitä blogimaailmalla olisi tarjota jossakin muualla?

Vaihtoehtona on joko lopettaa tai etsia blogille koti muualta. Muutama onkin jo sanonut, että jatka ihmeessä ja kirjoita omaan tahtiin. Sama siis jatkuisi toisaalla. Ruokaohjeita, leivontaa, höpinää vähän kaikesta, arkea ja juhlaa, valokuvia. Haluatteko lukea minun juttuja vielä?

Kyllä minä niin olen mielessäni tuuminut, että eihän tämä tässä voi olla. Ilmeisin vaihtoehto on siirtää blogi Bloggeriin. Ja siinä se ongelma onkin - siirtää! Ohjeet luettuani järki sumeni täysin ja kroppaani ilmestyi jostain kaksi vasenta kättä ja kymmenen peukaloa. Että jos joku ystävällisesti osaisi neuvoa henkilön jonka puoleen kääntyä - tai sinä, joka tätä luet, osaat minua auttaa, niin huuda hep. (Todella toivon jonkun löytäväni)

Sekin huolestuttaa, että löytävätkö lukijat minua enää, kun tuo portaali lakkaa olemasta? Häviääkö blogini jonnekin äärettömään avaruuteen taistelemaan näkyvyydestä tuhansien samanlaisten kanssa? Aika näyttää. Katalogin Facebooksivu kuitenkin tulee pysymään ennallaan ja sinne linkitän postaukset jatkossakin, joten pysykää mukana.

Että tällaista tällä kertaa, ollaan kuulolla.

Katariina <3

Ai niin, tekstejäni on edelleen luettavissa maakuntalehtien Keskiviikko-liitteessä joka kolmas viikko.