Eikö ruoho kasvanut? - pikavinkki viherrykseen

Tänä vuonna päätin onnistua ja olla ajoissa liikkeellä. Ostin siemenet pääsiäisruohoa varten jo pari kuukautta sitten, samalla myös höyheniä ja tipusia. Huhtikuun koittaessa yritin palauttaa muistiini mihin kaappiin olin ne hätäpäissäni piiloon tyrkännyt. Löytyivät kyllä, mutta siitä on vielä pitkä matka vihreäksi ruohosi asti. Liian pitkä.

Kuten ylläolevista kuvista voi jokainen nähdä, ei ruoho kovinkaan kummoiseksi ehdi, jos sen kylvää vasta tiistaina... Oli lämpöä, kelmua ja kauniita sanoja, mutta ei sittenkään.

Epätoivoisesti etsin valmista ruohoa marketista. Muistan, että joskus sellaistakin on myynnissä ollut - virolaista tuotantoa, eli varsin vihreää, koska aidan toiselta puolelta tulee. Vaan nyt ei ollut, tai minä en sitä ainakaan löytänyt.

Apu ongelmaan löytyi läheltä, nimittäin paikallisesta kukkakaupasta. Soitin Suvin Kukkapajaan ja kysyin, josko hän loihtisi minulle korvaavan pääsiäisruohon, jos astian kanssa sinne menisin. Ja katsokaa mitä ihanaa Suvi teki:

Mehikasvi, kodinonni ja meriheinää.

Niin saapui kevään vihreys myös minunkin kotiini. Pääsiäisenkeltainen mehikasvi ja raikkaanvihreä kodinonni näyttävät yhdessä todella hyvältä. Ja siihen koristeet päälle, niin lopputulos näyttää tältä:

Jos sinun pääsiäisruoho on vielä siemeninä pussissa tai pelkkää mustaa multaa, niin ei hätää - kukkakaupat ovat huomenna lauantaina auki. Vihreä pääsiäinen on saavutettavissa.

Hyvää pääsiäistä Sinulle!

Katariina <3