Ensikertalaisena Tallinnassa

Sitä kun tarpeeksi monta vuotta harkitsee ja huolella suunnittelee, koittaa lopulta se päivä, että reissu on tosiasia. Kohde oli niinkin kaukana etelässä, että lahden toiselle puolen mennä täytyi. Eli Tallinnanristeilyllä oltiin koko perhe!

Laivaksi valikoitui Tallink Siljan Baltic Queen. Valinta oli helppo, koska laivan aikataulut sopi meidän aikatauluihin ja kyseisellä laivalla oli vielä jokunen A-luokan hytti jäljellä muutaman päivän varoitusajalla. Koska perheemme on suuri, täytyi ottaa kaksi hyttiä. Onhan laivoilla sellaisia isoja perhehyttejäkin, mutta ei niitä vapaina ollut ainakaan muutamaan viikkoon. Toiset näköjään varaavat reissunsa ajoissa...

Varauksen jälkeen laivayhtiöön soittamalla sain jätetyksi toiveen, että hyttimme olisivat lähekkäin tai edes samalla kannella. Tulin kuulluksi, sillä hytit oli vierekkäin. Hyttien ja laivan siisteys yllätti. Puhdasta ja raikasta!

Peiliselfie

Laiva heitti lahden yli illalla ja oli yön Tallinnan satamassa. Aamulla pääsi maihin klo 8 -12. Joten heikosti nukutun yön jälkeen aamupalalle ja kaupungille.

Mieheni ehdotti, että ajellaan taksilla, jotta nähdään kaupunkia vähän laajemmin. Minä siinä aikani jossittelin ja niin siinä kävi, että pian istuin tilataksin penkillä. Täytyy sanoa, että mieheni idea oli loistava! Suosittelen kaikille, etenkin ensi kertaa matkustaville, että ottakaa ihmeessä taksi avuksi. Kuljettajamme Pavel vei meidät vanhaan kaupunkiin, rannalle, presidentinlinnaa katsomaan, lukuisiin puistoihin ja ympäri kaupunkia muuallekin. Välillä pysähdyttiin jalkaisin katselemaan ja kuvaamaan. Hienosti Pavel esitteli meille nähtävyyksiä ja kertoi tarinoita, kommunikointi sujui hyvin suomen ja viron iloisella sekoituksella.

Pavel & taksi

Seuraavaksi kuvia kauniista Tallinnasta. Kuvatekstit on puutteellisia, koska olen jo autuaasti unohtanut mistä oli kyse...

Vanhan kaupungin kattojen yllä.
Kauneutta
Katukuvaa
Torielämää

Pari tuntia vierähti ajellessa. Tunnustan, että minulla oli ennakkoluuloja Tallinnaa kohtaan. Olin kuvitellut kaupungin ihan joksikin muuksi, kuin mitä se oli. Turisteja siellä oli erittäin paljon. Ja voi kuinka siisti kaupunki Tallinna on! Puistoja on paljon, istutuksia runsaasti ja nurmikot leikattu. Kaupunki jätti jäljen sydämeeni, tiedän, että sinne on palattava uudestaan. Ja tiesi sen myös taksikuskimmekin, koska antoi käyntikorttinsa ja toivotti tervetulleeksi uudestaan.

Presidentinlinna
Puutarhan kauneutta

Laivamme puhtaus ja siisteys lävähti silmille oikein kunnolla takaisin palattuamme. Olihan siellä telkkarissa teksti, että hyttien siivous aloitetaan jo kahdeksalta aamulla ja tulihan siellä kuulutuksia, että siivoamisesta huolimatta hytit ovat käytössämme. Mutta ajatelkaa, risteily kestää klo 18.30 - 16.00 ja tästä ajasta kuluu kahdeksan tuntia siivouskärrien ja imureiden keskellä... Eihän nuo kärrit ja imurit niinkään, mutta se, että hytteihin tullaan oikeasti siivoamaan ja vaihtamaan lakanoita jo aamupäivällä. EN YMMÄRRÄ!!! Entä jos haluan ottaa päikkärit vuoteessani - lakanat on jo vaihdettu. Kyllä, pesen käsiäni päivän aikana - pyyhkeet on vaihdettu. Ja olisi lapset halunneet juoda limsansa loppuun - tölkeistä, jotka oli siivottu pois.

Kaikista vakavin ongelma tuossa siivousrumbassa on se, että emmehän me siellä hytissä ole koko ajan vahtimassa kamojamme. Eli siivooja tulee ja ovi on käytävään auki koko operaation ajan. Kuka tahansa voi kävellä hyttiimme, esiintyä matkustajana ja ottaa tavaramme! Minulla roikkui naulakossa merkkilaukku, kameroita oli kaksin kappalein ihan otettavissa jne. Yritin niistä pyyhkeistä käydä sanomassa vessassa häärivälle työntekijälle, mutta kielimuuri osoittautui liian korkeaksi enkä ymmärtänyt sanaakaan. Tässä on laivayhtiöllä peiliinkatsomisen paikka - kehitettävää löytyy. Muuten olimme erittäin tyytyväisiä laivaan ja palveluihin.

Heippa Tallinna, nähdään taas!
Vain vana jäi kun laivasi lähti...

Ostoksia tuli tehtyä. Tallinnassa en kaupoissa käynyt, mutta laivalta tarttui matkaan kaikenlaista. Teen ostoksista ihan oman postauksen.

Veikeä matkaseuralainen.

Mukavaa päivää Sinulle <3

Katariina